Öcalan'ın Tasviyesi ve Kandil'den Gezi Çıkartma Girişimleri

Öcalan'ın Tasviyesi ve Kandil'den Gezi Çıkartma Girişimleri

AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, bayrak indirme olayının arkasındaki planı açıkladı. İddiasına göre PKK katliam planlıyordu.

AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, 24 TV'de katıldığı programda Lice olaylarıyla ilgili bomba iddialarda bulundu. 

Metiner'e göre HDP, Kandil'i Gezi'ye çıkarttı, niyet Öcalan'ı tasfiye etmek. Bayrak olayının perde arkasındaki plan ise büyük bir katliam çıkartmaktı. 

Kanal 24'de canlı yayına katılan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Lice olaylarının perde arkasına dair sarsıcı iddialarda bulundu. 

PKK'NIN BAYRAK PLANI

Bayrak olayındaki asıl niyetin katliam çıkartmak olduğunu savunan Metiner, TSK'nın açıklamasına da dikkat çekerek şunları söyledi;

-"Bayrak indirmek ölüm nedenidir? Yol kesiyor, şantiye basıyorsunuz. KCK buna rağmen açıklama yapmış. Askere uzun silahlarla müdahala yapıyorsunuz. 

PKK'nın istediği güvenlik güçlerinin sert şekilde müdahale etmesi ve çok sayıda insan ölmesiydi. Bunun üzerinden de yeni bir isyan seli yaratacaklardı."

Lice Türk bayrağı indirildi.png

KANDİL GEZİ'YE ÇIKARILDI

HDP'nin Lice olaylarının merkezinde yer aldığını öne süren Mehmet Metiner, Öcalan'ın müahalesi ile Gezi'de yer almayan Kürt hareketinin şimdi sahaya sürüldüğünü iddia etti. Metiner şunları söyledi;

-"HDP bunun tam göbeğinde. AK Parti düşmanlığı ile malum güçler tam göbeğindedir. Öcalan Gezi'ye katılmalarını engelledi. Bence HDP başlı başına bir sorun. O Gezici zihniyetin bir partisidir. Bence Kandil'de Gezi'ye çıkartıldı. "

LİCE ÖCALAN'I TASFİYE ETME PLANI

Mehmet Metiner'in iddiasına göre Lice olaylarının perde arkasında ulusalcı sol çevreler ve Erdoğan düşmanlığı bulunuyor. Erdoğan ile Kürt sorunu üzerinden savaşa girildiğini iddia eden Metiner, Öcalan'ın da tasfiye edilmek istendiğini söyledi. 

Metiner'in tezi şöyle;

-"Öcalan'a da bir tür üstü örtülü bir şey gidiyor orda. KCK açıklamasında 'Öcalan'a bu seni aşan mesele' deniliyor. Öcalan Erdoğan'a yolladığı mektuplarda 'Bana bir şans tanıyın bu sorunu çözeyim' demişti. Bu KCK'nın son açıklaması ve Lice olayları Öcalan'ı tasfiyeoperasyonudur."