Öcalan'dan Barzani'ye Mektup

Öcalan'dan Barzani'ye Mektup

Bugün Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile birlikte İmralı'da terör örgütü PKK lideri Öcalan'la bir görüşme gerçekleştiren HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder görüşmeye ilişkin açıklama yaptı

İşte heyetin açıklamasından satırbaşları:

BARZANİ'YE MEKTUP

Açıklamada, "Görüşmede devam eden çözüm süreci ve bununla bağlantılı olarak Federal Kürdistan Bölgesi ile Rojava'daki Kürtler arası ilişki biçimlerini ve gerçekleştirilecek olan Kürt Ulusal Kongresi konularını ele aldık. 2 buçuk saat süren toplantıda Öcalan sürecin bölgede yaşanan gelişmelerden bağımsız ele alınamayacağını ifade ederek, Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani'ye iletmek üzere bir mektup kaleme aldığını ve bizlere teslim edilmek üzere yetkililere verdiğini belirtti." denildi.

HÜKÜMETE SÜREÇ UYARISI

Açıklamada ayrıca, "Mektubun bize iletilmesi durumunda Sayın Zana birlikte Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçerek Ulusal Kongre'nin tarafları ile görüşmeler yapacağız. Öcalan görüşmede ayrıca sürecin seçime dönük yüzde hesaplarına kurban edilmeyecek kadar önemli olduğunu vurguladı ve 'Hükümet bu konuda bir aymazlık içine girerse süreç büyük zarar görür' dedi. Ayrıca görüşmeyi çok önemsediğini dile getirerek İmralı'ya gelecek siyasi heyetlerin de çoğaltılması gerektiğini bizlerle paylaştı." ifadeleri kullanıldı.