Öcalan'a  İzin Çıktı

Öcalan'a İzin Çıktı

Kurban bayramı dolasıyla 14-18 Eylül tarihleri arasında hapiste bulunanlara verilen açık görüş iznine Abdullah Öcalan da dahil edildi.

Kurban Bayramı dolayısıyla, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ailesiyle görüşmesine izin verileceği öğrenildi.
 Bu kapsamda Abdullah Öcalan'ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile 14-18 Eylül tarihleri arasında bir görüşme yapacağı öğrenildi. Fakat görüşmenin saati ve tarihi açıklanmadı. Görüşme saatinin gizli tutulduğu ifade ediliyor.
 Öcalan, İmralı'da en son 28-29 Nisan tarihlerinde Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme komitesi görüşmüştü.
 AÇLIK GREVİ BAŞLATMIŞLARDI
 HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA PKK lideri Abdullah Öcalan’dan haber alınamaması nedeniyle milletvekilleri, partililer, sanatçıların katılımıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatmıştı.
 Adalet Bakanlığı verdiği bu izinle HDP'nin dile getirdiği Öcalan'ın sağlık sorunlarına ilişkin iddialara cevap vermiş olacak.
 İMRALI KAPILARI 18 AY SONRA İLK KEZ AÇILIYOR
 PKK lideri Abdullah Öcalan ile en son çözüm süreci döneminde HDP heyeti görüşmüştü. Çözüm süreci döneminde taraflar arasında arabulucu görevi üstlenen İmralı heyeti üyelerinden HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 5 Nisan tarihindeki görüşmede Öcalan’ın kendilerine,  “Bu görüşme son görüşme olabilir” dediğini aktarmıştı.
 Kaynak : AA