Öcalan: Süreç İlerliyor Ama Yasadışı

Öcalan: Süreç İlerliyor Ama Yasadışı

Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan'a, "Çözüm sürecinin ikinci aşamasına geçilebilmesi için yasal altyapı hazırlanmalıdır" dedi.

Mehmet Öcalan, dün İmralı Cezaevi’ne giderek ağabeyi PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüştü. Mehmet Öcalan’ın aktardıklarına göre Öcalan, 20 gündür devlet ve hükümet yetkilileriyle herhangi bir temasının olmadığını hatırlattı, çözüm sürecinin yasal çerçeve içinde gerçekleşmediğini söyledi.

Abdullah Öcalan, bir yıldır insanların ölmemesinin en büyük kazanç olduğunu söyledi ve “Sürecin birinci aşaması bitmiştir. Ama ikinci aşamaya geçilememiştir. İkinci aşamaya başlanılabilmesi için sürecin altyapısı hazırlanmalıdır. Şimdi süreç hakkında görüşüyoruz, değerlendirmeler yapıyoruz ama bu aslında yasa dışıdır. Yasal çerçeve içerisinde gerçekleşmiyor. Eğer alt yapısı hazırlanırsa ikinci aşama yasal çerçevede başlayabilir” ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan görüşmede, seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Öcalan, BDP’lilerin çalışmalarını özellikle Urfa üzerinde yoğunlaşmasını istedi, HDP’ye yönelik saldırılarıyla ilgili ise, şunları söyledi: “Belki Türkiye’deki metropollerde HDP için sorunlar çıkartıyorlar. Bu ittifak, bundan on sene önce kurulsaydı bu saldırılar olmazdı, büyük kazanımlar olabilirdi. Geç kalındı. Eskiden varsa bile cılız bir ittifak vardı. Bu ittifak olsaydı seçim barajı da ortadan kalkmış olurdu, şimdiye kadar. Onun için ileride daha geniş çerçevede bu ittifakın ilerletmesi ve herkesin de buna katkı sunması gerekmektedir.”

Öcalan, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler konusunda da yorumda bulundu. Öcalan, “Rojava Ortadoğu’nun geleceğidir. Bunu herkes örnek almalıdır. Orada Süryaniler, Araplar, Kürtler, Türkmenler herkes kardeş gibi yaşıyor yaşayacaktır. Ortadoğu için büyük bir örnektir. Bu bir devrimdir. Bu devrim, tüm Ortadoğu halkları için bir zaferdir. Buna katkı sunulmalıdır. Bu devrimi güçlendirmek zorundayız” diye konuştu.