Öcalan Serbest Kalsın Çağrısı

Öcalan Serbest Kalsın Çağrısı

İmralı heyetlerinde yer alan HDP'li isimler, bugün düzenledikleri basın toplantısında yaptıkları açıklamada, Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini savundu

İmralı heyeti, düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Artık Öcalan'ın tecridi de değil, tecridin kaldırılması da değil, gelişmeler ve bunların keyfilik atına bu kadar çok çabuk binmeleri, artık sayın Öcalan'ın özgürlüğünü acil bir gündem olarak önümüze koymuş bulunmaktadır. Eğer siz bu ülkede yeni bir anayasa istiyorsanız, eski anayasanın ve ona bağlı yasaların yarattığı bütün bu düşmanlaştırma zeminlerini ortadan kaldırmakla başlamalısınız. Niyetler amellere göredir ya da tersinden de okunabilir" dedi.
Önder açıklamasında şunları söyledi: Bugün sayın Öcalan üzerinde bir tecrit geliştirmek onun can güvenliği ve sağlık koşulları hakkında kendi halkını, örgütünü endişeye sürüklemek savaşa davetiye çıkarmaktır. Hükümetin bu yanlıştan ve hepimize toplumsal maliyeti, çok büyük olabilecek gelişmelerden korunmak için bir an önce durumu eski koşullarına getirmesi ve bu konuda kamuoyunu acil ve net bir şekilde bilgilendirmesi gerekmektedir. Sanırım herkes şu konuda hemfikir; siyasi temsilciler hükümet yetkilileri ne diyecek? Merakla bekliyoruz. Bugüne kadar hep sayın Öcalan üzerinden 'o aslında barış istiyor, o gelişmeleri iyi görüyor'. Bizi kast ederek 'bunlar gitse sopayla kovalar' gibi onu ayrı bir yere koyup mümtaz bir kıymet atfediyorlardı. 

En basit, ahlaki tutumunuza bir an önce geri tutun. Verdiğiniz sözlerinizi yerine getirin. Sekretarya sizin bizzat önerdiğiniz, düzenlediğiniz, kalıcılığını taahhüt ettiğiniz bir kurumdur. Bunu kafanıza göre eğip bükemezsiniz. Sayın Öcalan bölgeye, bölgedeki kaosa getirilebilecek en insani ve en nitelikli çözüm önermelerinin sahibidir. Hükümet temsilcileri de bizzat teyit etmişlerdir.
Artık Öcalan'ın tecridi de değil, tecridin kaldırılması da değil, gelişmeler ve bunların keyfilik atına bu kadar çok çabuk binmeleri artık sayın Öcalan'ın özgürlüğünü acil bir gündem olarak önümüze koymuş bulunmaktadır.