Öcalan HDP'nin oy Oranını Açıkladı

Öcalan HDP'nin oy Oranını Açıkladı

HDP İmralı Heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran Genel Seçimleri için Abdullah Öcalan'ın tahminlerini açıkladı.

"Tüm görüşmelerimizde bütün seçim tahminlerini tutturan birisi. Bu seçim için'Yüzde 12'nin çok üzerindesiniz, baraj sorununuz olmamalı' değerlendirmesini yaptı. Onun kafasında, barajın altında kalma, senaryosu yok."

Cumhuriyet'in haberine göre, Sırrı Süreyya Önder'in genel seçimlere ilişkin açıklamalarının detayları şöyle:

ÖCALAN'IN B PLANI NE?

Tüm görüşmelerimizde bütün seçim tahminlerini tutturan birisi. Bu seçim için "Yüzde 12'nin çok üzerindesiniz, baraj sorununuz olmamalı" değerlendirmesini yaptı. Onun kafasında, barajın altında kalma, senaryosu yok.

HDP BARAJIN ALTINDA KALIRSA 'KÜRT MECLİSLERİ' Mİ KURACAK?

Bunlar, HDP'ye dönük ilginin kesilmesine yönelik bir saldırı kampanyası. "Ayrılıkçılık"hatırlatması yaparak, ilk kez HDP'ye oy verecek seçmeni caydırma girişimidir.

İMRALI'DA MÜZAKERE ODASI TELEVİZYON, TELEFON VS VAR MI?

Hiçbiri yok.Son halini söylüyorum. Genişçe bir salon, o salonda bir masa, odanın bir köşesinde bir çay makinesi. Son tahlilde bir cezaevi orası. Menderes'e darağacı kurulmuş yoldan geçerek giriyoruz içeri. Saray olsa ne yazar?

Çayımızı kendimiz alıyoruz. Çay hapishanelerin milli içkisidir.

YEMEK MOLASI VAR MI?

- Hayır, hatta çay için de mola vermiyoruz. Genellikle öğlen saatlerinde orada oluyoruz. Etraflıca hatır sormaya bile vakit yok. Hemen görüşmeye geçiyoruz. En uzun görüşmemiz dört buçuk saat sürdü.

Bizi cezaevi müdürü karşılıyor. Rutin cezaevi kontrollerinden geçerek doğrudan, ana bloka giriyoruz. Oradan da görüşme için tahsis edilen odaya geçiyoruz. Odaya girdiğimizde, masaya geçmeden, ayakta sağlığını soruyoruz, o da bizimkini soruyor. Oturduğumuzda, Sayın Öcalan saatini çıkarıp, masaya koyuyor. Hazırladığı gündemi konuşmaya başlıyoruz. Takibinde biz gündemimizi aktarıyoruz. Mesajlarını alıyoruz.