Obama'ya PKK Cevabı

Obama'ya PKK Cevabı

'Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda odaklandığı hedef PKK değil IŞİD olmalı' diyen Obama'ya Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD Başkanı Barack Obama'nın "Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda odaklandığı hedef PKK değil IŞİD olmalı" açıklamasına yanıt verdi.

"PKK HER ŞEYDEN ÖNCE BİZİM VE ABD İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Bilgiç, "Metnin içinde Obama, Türkiye'nin PKK'ya karşı yaptığı operasyonlar meşru savunma hakkıdır diyor. Atılan başlık metinle alakasız bir başlık. PKK'ya yönelik hava harekatı Kürtleri bombalamak olarak yansıtılmış başlıkta. PKK herşeyden önce bizim ve ABD için bir terör örgütüdür. Terörist örgütler arasında ayrım yapmak doğru değildir" dedi.

MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİN ÖNEMİ

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, terörle mücadelede, uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Türkiye'deki üslerin diğer ülkelerin kullanımına da açılabileceğini söyledi. Bilgiç, "ABD ile bir mutabakata vardık bu mutabakat çerçevesinde üsler kullanılacak. Aynı zamanda üslerin koalisyon güçlerine de açılabileceğini söyledik. ABD ile mutabakata varıldığı taktirde üsler üçüncü ülkeler tarafından da kullanılabilir bunda bir sıkıntı yok" dedi.