Obama'nın IŞİD planına Suriyeli muhaliflerden destek

Obama'nın IŞİD planına Suriyeli muhaliflerden destek

Obama, IŞİD'e karşı Suriyeli muhalif grupları desteklemek gerektiğini söylemişti, Suriyeli muhalifler bu açıklamayı destekledi

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'e karşı Suriye'de bulunan diğer muhalif grupların desteklenmesi yönünde konuştu. Suriyeli muhalifler bu açıklamayı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

Obama dün gece IŞİD'e karşı stratejilerini açıklamış ve Suriye’de de muhaliflere askeri yardımları artırdıklarını söylemişti. Obama, Kongre’ye Suriyeli muhaliflere daha fazla ekipman sağlanması ve eğitim verilmesi için kendisine ek yetki ve kaynak sağlaması çağrısında bulundu. 

Obama, Suriye’de IŞİD ile mücadelede kendi halkına saldıran ve meşruiyetini yitiren Beşar Esad rejimine bel bağlanılamayacağını da dile getirerek, Suriye’de siyasi çözümü takip ederken muhalifleri de güçlendirmeleri gerektiğini bildirdi.

Obama'nın kararıyla ilgili açıklama yapan Suriye Ulusal Koalisyonu kararı desteklediğini duyurdu. Diğer taraftan, Suriyeli muhaliflere askeri eğitimlerin de Suudi Arabistan tarafından verileceği duyuruldu.