Obama'dan Silah  Açıklaması

Obama'dan Silah Açıklaması

New York Times için makale yazan Obama, 'Silah reformunu desteklemeyen adayları partimden dahi olsa savunmayacağım ve oy vermeyeceğim' dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, ülkede silah sahibi olmayı zorlaştıracak yeni idari kanunları açıklamasının ardından, özellikle Ulusal Silah Birliği tarafından silah alımının tamamen durdurulacağı yönünde oluşturulan gündemi "hayali bir kurgu" olarak değerlendirdi. Öte yandan, New York Times gazetesi için bir makale kaleme alan Obama, "Silah reformunu desteklemeyen adayları kendi partimden dahi olsa savunmayacağım ve oy vermeyeceğim" ifadesini kullandı.
Başkan Obama, CNN televizyonunda "ABD'de silahlar" başlığı altında, son günlerde ülkede en çok tartışılan konuların arasında yer alan silah satışlarına ilişkin konuştu.
"TARTIŞMAMIZ DELİLLER VE GERÇEKLER ÜZERİNE KURULMALI"
Silah konusunda sunulan idari kanunların ülkeyi daha güvenli kılmayı amaçladığını ifade eden Obama, Ulusal Silah Birliği dahil bu konuda kendisini eleştiren kesimle yüzleşmeye hazır olduğunu söyledi. Obama, "Fakat tartışmamız deliller ve gerçekler üzerine kurulmalı, 'Obama elimizden silahlarımızı alıyor' gibi hayali bir kurgu üzerine değil" dedi.
"Herkesin elinden silahını almaya çalışıyormuşuz gibi bir hava estiriliyor" değerlendirmesinde bulunan Obama, bu konudaki duruşlarının çarptırıldığını dile getirdi.
Obama, kendisi aleyhine oluşturulan kampanyaya rağmen, ABD Anayasası'nın parçası olan "silah bulundurmayı ve taşıma hakkını" aslında kendisinin de savunduğunu söyledi.
"SİLAH REFORMUNU DESTEKLEMEYEN ADAYLARA KENDİ PARTİMDEN DE OLSA OY VERMEM"
Öte yandan Başkan Obama, bugün New York Times gazetesinde "Silahlar bizim ortak sorumluluğumuzdur" başlığında bir yazı kaleme aldı. Yazısında, silah konusunda yaptığı reformların desteklenmesini isteyen Obama, "Silah reformunu desteklemeyen adayları kendi partimden dahi olsa savunmayacağım ve oy vermeyeceğim" diye yazdı.