Obama ve Merkel, Poroşenko ile görüşecek

Obama ve Merkel, Poroşenko ile görüşecek

ABD Devlet Başkanı Obama ve Alman Federal Başbakan Merkel, NATO zirvesi öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşecekler.

Galler'de bugün başlayacak olan NATO zirvesi öncesi, Alman Federal Başbakan Angela Merkel, ABD Devlet Başkanı Barak Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun birlikte bir görüşme yapacakları bildirildi.

İngiliz hükümet yetkililerinin bildirdiğine göre İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Fransa Devlet Başkanı François Hollande da bu görüşmeye katılacaklar. Görüşmede Ukrayna krizi ele alınacak.

Poroşenko'nun kriz bölgesindeki güncel durum hakkında bilgi vereceği belirtilen görüşmenin, batılı devletlerin Rusya'ya karşı Ukrayna'nın bağımsızlığını desteklediğini göstermek için yapılacağı kaydedildi.

NATO zirvesine 28 üye ülkenin üst düzey temsilcileri katılıyor. Zirvenin ana konusunu Ukrayna krizi oluşturuyor. NATO, Soğuk Savaş döneminin sona ermesinden 25 yıl sonra, doğudaki dev komşusuna karşı tavrını yeniden değerlendirecek. NATO askeri çevreleri tarafından bugün başlayacak zirvede, yeni bir birlik oluşturularak, doğudaki üye ülkelerde konuşlandırılmasının da kararlaştırılabileceği belirtildi.

Ayrıca NATO zirvesinde, doğu Avrupa ülkelerindeki tatbikat sayısının da yüksek tutulmaya devam edilmesi yönünde karar alınabileceği ve Rusya ile 1997'de yapılan anlaşmaya ters düşmeden, doğudaki birlikleri daha da güçlendirme karararı alınabileceği kaydedildi.