Obama Sünnilerin Putin Şiilerin Yardımcısı mı ?

Obama Sünnilerin Putin Şiilerin Yardımcısı mı ?

Tevhid Hareketi lideri Şeyh Bilal Şaban, Kudüs TV’de katıldığı Perspektif programında yaptığı açıklamalarda, aşırılık yanlısı örgütlerle savaşmak ve onları etkisizleştirmek ...

 Tevhid Hareketi lideri Şeyh Bilal Şaban, Kudüs TV’de katıldığı Perspektif programında yaptığı açıklamalarda, aşırılık yanlısı örgütlerle savaşmak ve onları etkisizleştirmek için mezheplerin kendi içerisindeki aşırı yaklaşımlara karşı savaşması gerektiğini ifade etti. Şeyh Şaban “Bu da bizi İslam’dan ve insaniyetten uzaklaştırarak mezhepçilik çölüne mahkûm eden cahili geleneğe darbe yapmak ve zafer kazanmakla mümkün olur” dedi.

Irak konusunu da değerlendiren Şeyh Bilal Şaban “Irak halkının Felluce, Ramadi ve diğer ‘kurtarılmış şehirlere’ acilen dönmeleri gerekiyor. Aksi takdirde demografik değişim söylemleri anlamını yitirecektir” ifadelerini kullandı. Irak halkının tamamının toprağını savunma hususunda seferber olması gerektiğine vurgu yapan Şeyh Şaban, “Ancak bu sayede ulusal birlik sağlanabilir” dedi.

Irak halkının böyle bir birlikteliği özellikle de siyasi alanda sağlaması halinde dış müdahaleye de kapılarını kapatacağını ifade eden Şeyh Bilal Şaban, dini alanda “çöküş asrı”nın yaşandığını söyledi:

 “İçimizde Obama’yı Ehl-i Sünnet’e yardım eden kişi” olarak gören yok mu? Ya da Putin’i Şia’nın yardımcısı olarak tanımlayanlar? Âlimlerimiz ise Müslüman halkları gözetmek ve onlara bu güçlerin yalnızca servetlerine servet katmak, petrolümüzü ele geçirmek, bizi kontrol etmek ve böylece Siyonist oluşumun çıkarlarını güvence altına almak için “yardımcı” kılığına büründüklerini söylemek yerine onlar da bu düşüncenin peşinden ilerliyorlar.”