Obama, IŞİD'le mücadele için ek kaynak istedi

Obama, IŞİD'le mücadele için ek kaynak istedi

Obama, Kongre'den IŞİD'le mücadele için 5,6 milyar dolar ek kaynak istedi.

Obama yönetimi, Kongre'den Irak ve Suriye'de IŞİD ile mücadele için ek 5,6 milyar dolar talep etti.
ABD Başkanı Barack Obama, ülkede üç gün önce yapılan ara seçimlerin ardından Kongre liderlerini Beyaz Saray'da öğle yemeğinde ağırladı.
Yemekteki görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın ülkedeki orta sınıfa yönelik yönetim ve Kongre'nin birlikte çalışabileceği alanları konuşmak için Kongre liderleriyle bir araya geldiği belirtildi.
Açıklamaya göre, toplantıda Kongre liderleri de yönetimle birlikte çalışmaya isteklilik gösterirken, Obama, yeni Kongre ocakta görevine başlamadan önce mevcut Kongre'nin ele alması gereken üç önemli konu olduğuna dikkati çekti.
Bu noktada Kongre'nin Ebola ile ülke içinde ve denizaşırı mücadelede gerekli olan acil fon talebini desteklemek için harekete geçebileceğini belirten Obama, Kongre'den yılın geri kalanı için, geçen yıllarda hükümetin kapanmasına yol açan benzer "dramalar" yaratılmadan bir bütçe geçirmesi çağrısında bulundu.
Toplantıda ayrıca, Kongre üyeleri IŞİD ile mücadele çabaları konusunda bilgilendirilirken, Kongre'den IŞİD ile mücadele için 2015 yılı bütçesinde 5,6 milyar dolarlık ek kaynak ayırması talebinde bulunuldu. Kongre üyelerine Irak güvenlik güçlerine eğitim ve yardım noktasında da bilgi verildi.
Bunun yanında Obama, Temsilciler Meclisi'nin kapsayıcı bir tasarı geçirmemesi nedeniyle göçmenlik reformu konusunda başkan olarak kendisinin harekete geçeceğini vurguladı.
(AA)