Obama: İran'ı Konuşacağız

Obama: İran'ı Konuşacağız

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'u, Beyaz Saray'da ağırladı

Suudi Arabistan'la DAEŞ ile mücadele dahil olmak üzere dünya ve bölge genelindeki terör eylemleriyle mücadelede son derece yakın işbirliklerinin devam ettiğini dile getiren Obama, "Bunun yanında, İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı eylemleriyle mücadele ederken, aynı zamanda onların nükleer silahının bulunmadığından emin olmayı sağlayacak anlaşmanın etkili biçimde uygulanmasının önemini konuşacağız" dedi.
Obama, ayrıca, Selman ile dünya ekonomisi ve enerji meselelerini görüşeceklerini, eğitim, temiz enerji, bilim ve iklim değişikliği gibi konularda da işbirliklerini derinleştirmeye devam etmeyi arzuladıklarını söyledi.
"Dünya barışı için birlikte çalışmak istiyoruz"
Kral Selman da ilk yurt dışı seyahatini ABD'ye yapmasının, iki ülke arasındaki güçlü ve derin ilişkileri sembolize ettiğini kaydetti.
İki ülkenin ilişkilerinin sadece ABD ve Suudi Arabistan değil, tüm bölge ve dünyanın yararına olduğunu belirten Selman, ABD ile tüm alanlardaki işbirliklerini daha da derinleştirmek ve ilerletmek istediklerini vurguladı.
Selman, "Dünya barışı için birlikte çalışmak istiyoruz. Bölgemiz, halkların refahı için gerekli olan istikrara kavuşmalı. Şükürler olsun Allah'a ki, biz ülkemizde refaha sahibiz ve bunu tüm bölge için istiyoruz ve onu başarmak için de sizinle işbirliğine istekliyiz" diye konuştu.
Görüşmeye, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice de katıldı.