Obama: Irak için ABD'nin askeri çözümü yok

Obama: Irak için ABD'nin askeri çözümü yok

ABD Başkanı Obama, Irak'taki krizle ve yeni başbakan atamasıyla ilgili konuştu. Obama, Irak için ABD'nin askeri bir çözümü olmadığını söyledi

ABD Başkanı Barack Obama, ailesiyle birlikte tatilde olduğu Massachusetts'te basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Irak'taki krizle ve yeni başbakan atamasıyla ilgili konuşan Obama, Irak için ABD'nin askeri bir çözümü olmadığını söyledi. Obama açıklamasında Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un yeni hükümeti kurmak için Haydar Abadi'yi görevlendirmesinden dolayı da memnun olduğunu söyledi.

Obama, Irak'ın kuzeyindeki IŞİD tehdidine karşı ABD'nin askeri bir çözümü olmadığını, sorunun çözümü için uluslararası partnerlerle çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Obama açıklamasında, "Irak liderliği 'zor bir görevle' karşı karşıya" ifadesini kullandı. Obama, yeni başbakan atamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken yeni hükümetin de bir an önce kurulması için uyarıda bulundu.

Obama, Irak'taki insani durum için başka ülkelerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Obama, "Irak'ta dün atılan yeni başbakan ataması adımının geleceğe yönelik umut vaat edici ancak bir an önce kapsayıcı yeni hükümetin kurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.