Obama ile Kral Abdullah Suriye'yi görüştü

Obama ile Kral Abdullah Suriye'yi görüştü

Suudi Arabistan'da Kral Abdullah ile bir araya gelen Obama, başta Suriye ve Filistin olmak üzere bölgesel ve uluslararası sorunları ele aldı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ı ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, Kral Abdullah bin Abdulaziz ile gerçekleştirdikleri görüşmede, başta Suriye ve Filistin olmak üzere bölgesel ve uluslararası sorunları ele aldı.

Akşama doğru Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a ulaşan Obama, Kral Halit Uluslararası Havaalanı'nda Riyad Bölge Emiri Prens Halit bin Bandar ve Yardımcısı Prens Türki bin Abdullah, ABD'nin Riyad Büyükelçisi ve diğer yetkililer tarafından karşıladı.

Obama, havaalanından Suudi Kralı Abdullah'ın Riyad'ın kuzeydoğusunda Ravdat Hurayim'da yer alan özel çiftliğine gitti. Orada ise Suudi Arabistan Veliahdı Prens Selman bin Abdülaziz, İkinci Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz ve Dışişleri Bakanı Prens Suud El-Faysal tarafından karşılandı. 

Daha sonra Suudi Arabistan Kralı ile ABD Başkanı'nın başkanlığında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve bu ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra Suriye, Filistin, Körfez güvenliği, İran, Mısır gibi bölgesel konular ve uluslararası konuların ele alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, başkent Riyad'da bir araya gelen ikili, başta Suriye ve Filistin olmak üzere bölgesel ve uluslararası sorunları görüştü. Liderler ayrıca iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yönünde atılabilecek adımları ve çeşitli alanlardaki iş birliği konularını masaya yatırdı.

Görüşmelere Suudi Arabistan tarafından Savunma Bakanı Veliaht Prens Selman bin Abdülaziz, Dışişleri Bakanı Prens Suud El-Faysal, İkinci Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz ile Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi katıldı. ABD tarafından ise toplantıya Obama'nın heyetinde yer alan Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice katıldı.