Obama: DAEŞ’in Kaybedeceğinden Kesinlikle Eminim

Obama: DAEŞ’in Kaybedeceğinden Kesinlikle Eminim

ABD Başkanı Obama, terör örgütü DAEŞ’i yenilgiye uğratmanın önceliği olmayı sürdürdüğünü belirterek, “DAEŞ’in kaybedeceğinden kesinlikle eminim” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü DAEŞ’i yenilgiye uğratmanın önceliği olmayı sürdürdüğünü belirterek, “DAEŞ’in kaybedeceğinden kesinlikle eminim.” dedi.

Başkan Obama, Beyaz Saray’da savunma stratejilerini gözden geçirmek üzere ordunun üst düzey komutanlarıyla bir araya geldi. Görüşme öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Obama, Suriye ve Irak’ta DAEŞ’e karşı yürüttükleri kampanyayı hızlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

“DAEŞ kayıplar vermeye devam ediyor.” ifadesini kullanan Obama, koalisyon güçlerinin, örgütün güçlü olduğu Suriye’nin Rakka ile Irak’ın Musul kentleri arasındaki ana yolların bağlantısını son dönemde kesintiye uğrattığını kaydetti.

Obama, “Örgütün lider kadrosunu, finansal ağlarını ve altyapılarını yok etmeyi sürdüreceğiz. Onları sıkıştırmaya devam edeceğiz ve yenilgiye uğratacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Belçika’da gördükleri gibi DAEŞ’in hala ciddi terör saldırıları düzenleme kabiliyetine sahip olduğunu aktaran Obama, “DAEŞ’i yok etmek benim önceliğim olmaya devam ediyor.” yorumunu yaptı.

“DAEŞ’in kaybedeceğinden kesinlikle eminim.” diyen Obama, bu örgüte karşı savaşın zorlu olacağını tekrarladı.

AA