O silahlarla Türkiye'de eylem planlamışlar

O silahlarla Türkiye'de eylem planlamışlar

Terör örgütünün, o silahlarla Türkiye'de saldırı planladığı ileri sürüldü.

Terör örgütü DHKP-C'nin, Yunanistan'da edindiği silahlarla Türkiye'de saldırı düzenlemeyi planladığı, bu planın Yunan polisinin düzenlediği operasyonla bozulduğu ileri sürüldü.

Kathimerini gazetesinin iddiasına göre, Yunanistan'da yakalanan İsmail Akkol, operasyon sonucu ele geçirilen ağır silah ve cephanelerin Yunanistan'da değil, Türkiye'de eylem yapmaya yönelik olduğunu söyledi.

Gazetenin haberinde, üzerinden "Cengiz Bayır" adına kimlik çıkan DHKP-C üyesi, asıl isminin İsmail Akkol olduğunu söyledi.

İsmail Akkol, İnterpol tarafından 1996 yılında düzenlenen Özdemir Sabancı suikastı ile ilgili olarak aranıyordu.

Akkol, Cuma günü sorgu hakimine verdiği ifadede, geçen hafta Atina'da bulunan silah ve cephaneliğin sorumluluğunu üstlendi.

Akkol'un avukatları, "sanık ifadesinde, silahları Yunanistan'da bir eylem düzenlemek için bulundurmadıklarını söyledi" şeklinde konuştu.

Operasyonda, DHKP-C üyesi 4 kişi yakalanmıştı.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, 41 yaşındaki İsmail Akkol diğer DHKP-C üyeleri gibi Larisa cezaevine götürüldü. Hüseyin Tekin ise Domokos cezaevine sevk edildi.

Diğer iki tutuklunun gerçek kimliklerinin Bilgehan Karpat ve Mehmet Ali Yılmaz olduğu açıklandı.

Avukatların yaptığı açıklamaya göre, Karpat ve Yılmaz, operasyondan birkaç gün önce siyasi sığınma talep etmek amacıyla Yunanistan'a gelmişlerdi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, cuma günü Selanik'te gözaltına alınan ve terör örgütünün lider kadrosunda bulunduğu sanılan 51 yaşındaki Hasan Koşar'ın da tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Koşar da 2011'de Selanik'teki bir apartman dairesindeki patlamaya ilişkin olarak suçlanıyordu. Patlamada 35 yaşındaki bir kişi ölmüştü