O savcılar ve hakim kaçacak iddiası

O savcılar ve hakim kaçacak iddiası

Dün meslekten ihraç edilen 1 hakim ve 4 savcı ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Güneş gazetesinin iddiasına göre; 17/25 Aralık operasyonlarının mimarları, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ve hâkim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç edilmesinin ardından, söz konusu isimlerin tutuklanmaktan korktukları için yurtdışına kaçacakları ileri sürüldü.

savci

Savcılar ve hakim kaçacak iddiası

17 ve 25 Aralık darbe girişiminde görev alan o hakim ve savcılar meslekten ihraç edildi. Tutuklanmaları an meselesi olan 5 ismin kaçma şüphesi bulunuyor.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin yargı ayağını organize eden hakim ve savcılarla ilgiliHSYK kararını verdi. Oy çokluğuyla alınan kararla savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ve hâkim Süleyman Karaçöl meslekten ihraç edildi.

YURTDIŞI YASAĞI BULUNMUYOR

FETÖ'nün bir çok elemanı tutuklanacağını anlayınca kaçmıştı. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar hakkında da herhangi bir yurt dışına çıkış yasağı bulunmuyor. Haklarında iddianame hazırlanan bu kişilerin kaçmalarını engellemek için acil tedbir alınması gerekiyor.

MUAMMER AKKAŞ

Muammer Akkaş hiçbir belgeyi okumadan 41 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, davanın kendisinden alınması nedeniyle adliye önünde bildiri dağıtarak Türk yargı tarihinde bir ilke imza atmıştı.

CELAL KARA

Savcı Muammer Akkaş hiçbir belgeyi okumadan 41 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, davanın kendisinden alınması nedeniyle adliye önünde bildiri dağıtarak Türk yargı tarihinde bir ilke imza atmıştı.

ZEKERİYA ÖZ

17-25 Aralık operasyonlarının 1 numaralı savcısı olan Zekeriya Öz aynı zamanda Ergenekon davasının da savcısıydı. Öz'ün 80 bin liralık Dubai tatilinin faturasını Ali Ağaoğlu'na
ödettiği ortaya çıkmıştı.