O Liste İçin Yeni İddia

O Liste İçin Yeni İddia

Sabah gazetesinin haberine göre ülkeyi kaosa doğru götürmesi beklenen 2. dalga operasyonu hakkında yeni bir iddia da bulundu...

17 Aralık'ta başlatılan siyaseti dizayn etme operasyonunda hukuk skandallarının ardı arkası kesilmiyor. İlk operasyonda soruşturma dosyalarını sanık avukatlarından dahi gizleyen yargı, soruşturma başlamadan basına sızdırdığı ikinci dalgada da şüpheli kararlara imza attı. Önceki gün basına sızdırılan 7 işadamı ve 2 şirketin mal varlıklarına tedbir kararı listesi yargının tarafsız hareket edip etmediği konusunda adeta ipucu verdi. İkinci operasyon diye basına sızdırılan dosyada yer alan ve bazı kesimlere yakın olduğu iddia edilen bazı işadamları için yargının mal varlığına tedbir istememesi dikkat çekti. Böylece, ikinci dalga operasyon görüntüsüyle hükümeti yıpratmaya çalışan, soruşturma başlamadan belgeleri basına sızdıran, böylece gizliliği ihlal eden yargının tarafsızlığına gölge düştü.

HEDEFTEN ŞAŞMIYORLAR

Tedbir listesine ilişkin haberler dün bazı gazetelere sızdırıldı. Haberlerin soruşturma dosyasına giren ancak mal varlığına tedbir kararı istenmeyen işadamlarının bağlantılı olduğu gazetelerde yer alması da manidar bulundu. Mal varlığına tedbir kararı alınan işadamları arasında sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerin olması "yargının bağımsız hareket etmediği" yorumlarına neden oldu. Listede geçen hafta Sabah- Atv'yi satın alan Zirve Holding de yer alıyordu.

İŞ DÜNYASI NE DİYOR?

İstikrar ortamına sahip çıkalım

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak:
Hiç kimsenin itirazı olmayan ve kendi mecrasında yürüyecek adli bir operasyonun, ülke ekonomimize yansımasını doğru bulmuyoruz. Aklıselim ile huzur, güven ve istikrar ortamımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi:
Türkiye dış ticareti ile ilgili dengelerde bir bozulma veya ani kötüleşme yaşanmamıştır. Panik yapacak bir durum yok, Türkiye bu sorunları aşacak deneyime sahip.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar:
Ülkemizsergilediği ekonomik başarıyla dünyanın dikkatini çekmiş, küresel krize bile boyun eğmemişken, birden bire kendimizi içinde bulduğumuz bu sürecin kime ve kimlere yaradığını herkesin düşünmesi gerekir.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi:
Dövizdeki yükseliş ihracatçıya fayda getirmez. İhracatçılar olarak bizler daha istikrarlı, enflasyon oranında artan bir dolar ve euro kuru beklentisi içindeyiz. Artış birçok firmanın sıkıntıya girmesine neden olacaktır.

BAKANLAR NE DİYOR?

Yargı vesayeti çok tehlikelidir


Enerji Bakanı Taner Yıldız:
Herhangi bir yolsuzluğun veya usulsüzlüğün hiçbir zaman Türkiye'nin istikrarını hedef almaması gerek. Bununla alakalı siyasi bir müdahale ve darbeyi makul hale getirmez. Biz istikrarı darbeler gölgesinde yakaladık.

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık:
Adalet bir hesaplaşmanın aracı yapılamaz. Eğer böyle bir yola girilirse, bunun anlamı yargı vesayeti olur ki çok tehlikeli bir vesayettir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:
60 darbelerin, 12 Mart muhtıralarını, 80 ihtilalini gördük, 28 Şubat zulmünü, 27 Nisan denemelerini gördük. İktidar partisini kapatmaya kalktılar. 17 Aralık'ta yapılmaya çalışılan şey Türkiye'nin kulağına vızıltı gibi gelir.

STK'LAR NE DİYOR?

Darbe filmi vizyona sokuluyor


İletişim Platformu:
Yapım ve senaryosunun uluslararası karanlık odaklarca hazırlandığı, figüranlık görevinin ise yerli işbirlikçilere ihale edildiği bir darbe girişiminin anlatıldığı film, bugünlerde ülkemizde vizyona sokulmak isteniyor. Mesele yolsuzluk değil, sen hâlâ anlamadın mı?
Mısır'ı bekleyen hayal kuruyor

Memur-Sen Konfederasyonu:
İzlenen yol ve kullanılan yöntemler, milletin ortak iradesiyle son yıllarda elde ettiğimiz bütün kazanımları tehdit etmektedir. Mısır'da seçilmiş iktidara yapılan darbenin Türkiye'de de başarılacağını sanmak, milletine yıllardır hizmet eden Başbakanımız üzerinden ülkemize küresel operasyon yapmaya kalkışmak, gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayale kapılmaktır.

Siirt'teki 27 STK'dan ortak bildiri:
17 Aralık operasyonu millet iradesine ve meşru hükümete yapılmış, uluslararası bazı odakların ülke içindeki taşeronları eliyle yürütülen ikinci bir 28 Şubat darbesidir. Sivil toplum kuruluşları olarak tehdit, şantaj ve darbe girişimlerine karşı hükümetin yanındayız. (Sabah)