O İsimler Açıklanacak

O İsimler Açıklanacak

Erdoğan’ın Ankara Subayevleri’ndeki özel konutunun altında yer alan ofisinde bulunan dinleme cihazını oraya yerleştiren kişinin kimliği ve bağlantıları yakında kamuoyuna açıklanacak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Subayevleri’ndeki özel konutunun altında yer alan ofisinde bulunan dinleme cihazını oraya yerleştiren kişinin kimliği ve bağlantıları yakında kamuoyuna açıklanacak.

Ankara’da son günlerde sıklıkla seslendirilen ve artık güvenilir kaynakların da teyit ettiği gelişmelerden ilki bu.

Söylenti, o böceği Başbakan’ın konutundaki ofise yerleştiren kişinin, Erdoğan’ın o dönemki yakın koruma ekibinden bir polis memuru olduğu yönünde. Tekrar ediyorum, işin bu kısmı henüz ‘söylenti’ düzeyinde.

Belge MİT’in değil ama MİT’ten

Kısa bir süre önce “MİT belgesi” diye yayınlanan ve “Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesi talimatı” olduğu öne sürülen yazıyı üreten ve medyaya sızdıran kişi belirlendi.

Ankara’da son günlerde sıklıkla seslendirilen ve artık güvenilir kaynakların da teyit ettiği gelişmelerden ikincisi ise bu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın kuruma ait resmi bir yazışma olmadığını açıkladığı o belgeyi oluşturan ve bir gazeteciye veren kişinin ‘içeriden’ olduğu tespit edildi. Söz konusu kişinin bir MİT çalışanı olduğu, hakkındaki kurum içi soruşturmanın devam ettiği ve bu istihbarat elemanının soruşturmanın sonuna dek görevinden alındığı bilgisi teyitli.

Yetkililer, bu noktada 2 ayrı suç unsurunun bulunduğu görüşünde. Hem “sahte belge üretmek” hem de sahte de olsa “Teşkilat bünyesinden dışarıya belge sızdırmak”.

Yakında tamamlanması beklenen soruşturmanın sonuçlarının da yukarıda yer alan ilk gelişme (Başbakan’ın konutundaki çalışma odasında bulunan böcek konusu) gibi kamuoyu ile paylaşılacağı söyleniyor.

Bin 900 paralel hâkim ve savcı iddiası

Ve Ankara’da son günlerde sıklıkla seslendirilen ama öncekilerden farklı olarak -güvenilir kaynakların kesin olarak teyit etmemekle birlikte yalanlamadığı üçüncü haber:

Söylenti; Başbakan’ın ‘paralel yapı’ olarak adlandırıp ‘temizleneceği’ni söylediği kadroların ‘yargı’ ayağındaki ‘hâkim ve savcı’ sayısının bin 900 civarında olduğu.

(Hemen belirteyim; kısa süre önce tartışılan “2 bin kişilik liste var” haberi ile bu söylentinin ilgisi yok.)

HSYK’nın internet sitesindeki bilgiye göre Türkiye’de toplam; 8 bin 960 hâkim ve 4 bin 706 savcı görev yapıyor. Yani ülkede toplam 13 bin 666 ‘hâkim ve savcı’ var.

Kulislerdeki bin 900 rakamı gerçeği yansıtıyorsa, bahsedilen grup genelin yüzde 14’üne tekabül ediyor.

Yani her 100 hâkim ve savcıdan 14’ü.

Dediğim gibi, eğer teyit edilmeyen ama aynı zamanda yalanlanmadığı için “muhtemel” kabul edilen bu rivayet gerçeği yansıtıyor ise.

2 Hakan Şükür daha çıkabilir

Son bir not...

İktidar partisi Meclis Grubu’nda, Hakan Şükür örneğinde olduğu gibi safını ve tavrını açık açık ortaya koyup partiden istifa edebilecek sadece 2 milletvekili daha olduğu bilgisi de yine başkent kulislerinin en dikkat çeken söylentileri arasında.

 

***



NOT:

Kulislerde bunların dışında da onlarca söylenti var havada uçuşan.

Yukarıdakiler, diğer onlarcasından daha ciddi ve bazıları tamamen, bazıları kısmen teyitli olduğu için bu satırlarda yer aldı.

Ankara’da her zaman geçerli olan ama özellikle böyle dönemlerde daha da artan, “gelen bilgilerin içindeki manipülasyon maksatlı unsurlar” payını da unutmamak gerekiyor tabii.

Vatan / Murat Çelik