O İddialara Cevap

O İddialara Cevap

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba bir süredir basında yer alan TÜRGEV'e arazi bağışıyla ilgili açıklamada bulundu.

Daha önce de birçok hayır vakfına belediye meclisi kararıyla bağışta bulunulduğunu söyleyen Fakıbaba, "Amaç tamamen hükümet ve Başbakan'ı hedef alarak yıpratma girişimleridir. Ancak halkımız artık bu numaraları yemiyor" ifadelerini kullandı.
RESMİ PROSEDÜR KARALAMA KAMPANYASINA MI DÖNÜŞTÜ?
Sözcü gazetesinin dünkü sayısında yer alan haberde yer alan iddiaya göre, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve kızının yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) mülkiyeti belediyeye ait olan Dağeteği mevkiinde bulunan 7 bin 921 metrekarelik arsayı yurt binası için tahsis etti.
FAKIBABA: HABERİ ESEFLE KINIYORUM
Haberin gündeme düşmesinin ardından açıklamada bulunan Başkan Fakıbaba, "Dün Sözcü gazetesinde yer alan Şanlıurfa belediyesinde TÜRGEV'e tahsis edilen yer ile ilgili gerçekler saptırılarak haber konusu yapılması ve bu haber üzerinden sayın Başbakanımızı yıpratmaya yönelik bu girişimi esefle karşılıyor ve kınıyorum" ifadelerini kullandı.
 
"DAHA ÖNCE DE BİRÇOK VAKFA ARAZİ TAHSİS EDİLDİ"
Görev süresi boyunca daha mutlu daha huzurlu bir Şanlıurfa için çalıştığını belirten Fakıbaba, "10 yıllık görev sürem içerisinde Şanlıurfa'yı sadece fiziki olarak değil sosyal olanakta yaşanabilir bir kent haline getirmek için bir çaba veriyoruz. Yaptığımız çabaların yanı sıra sosyal projeler yaparak gençlere,eğitime ,kültüre ve turizme katkı sağlayan kamuya yararlı bir çok dernek ve vakfa görev süremizde yer tahsisi yaptık. 5393 sayılı belediye kanununun 15. Maddesi bu konuda cevaz vermektedir. Biz de kanunun verdiği bu yetkiye dayanarak Belediye Meclisi'mizce birçok vakfa yer verdik" dedi.
LİSTEDE HİLTON OTELİ DE VAR
 
Fakıbaba Belediye Meclisi çoğunluk kararıyla Türkiye Eğitim ve Kültür Derneği'ne 3000 metrekare, Şanlıurfa Bahar Kültür ve Eğitim Derneği'ne 4000 metrekare, Sema Basın Yayın Eğitim Derneği'ne 4000 metrekare, Eyubiye Fakir Öğrenciler Derneği'ne 2000 metrekare, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği (TEGEV)'ne 7600 metrekare, TÜRGEV Vakfına 7921 metrekare, Hilton Oteli'ne 5084 sayılı yatırımın teşvik kanun kapsamında 8600 metrekare yer tahsisi yaptık. Peki o gazeteler bu tahsisleri neden haber yapmadı. Burada amaç tamamen farklı. Halk artık bu numaraları yutmuyor" diye konuştu.
 
"ARAZİ ZATEN DERGAH VAKFI'NINDI"
Fakıbaba yine bir diğer iddiaya ilişkin ise, " Haberde yer alan ' Ekim ayı meclisinde Dergah Vakfı'na direklide 20 dönümlük sosyal alanın verildiğine yönelik' iddiada gerçekleri yansıtmamaktadır . Söz konusu yeri biz Dergah Vakfı'na tahsis etmedik mülkiyeti zaten kendilerinindi" diye konuştu.
AMAÇ BİLAL ERDOĞAN VE TÜRGEV ÜZERİNDEN BAŞBAKAN'I YIPRATMAK
Zaman zaman ses tonu yükseldiği görüntülere yansıyan Fakıbaba, "Görüldüğü üzere burada amaç yapılan işlerin mevzuata uygun olup olmadığının araştırılmasından ziyade sanki usulsüz bir işlem çıkara yönelik bir işlem yapılmış gibi gösterip sayın başbakanımızı yıpratmak amaçlıdır. Bunlar ucuz şeylerdir .Bu tür karalamalar ne bizleri ne de sayın başbakanımızı yıldıramaz. İnandığımız doğru olduğuna inandığımız bu tür kararları bu günde bir talep olsa destekleriz Şanlıurfa'nın sorunlarının çözüme katkı sunacak iş adamlarına, yatırımcılara, sivil toplum örgütlerine ve vakıflara her zaman destek olduk, önlerini açtık bundan sonrada açmaya devam edeceğiz" diye sözlerini tamamladı.
 
"HESAP VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR İŞLEMİMİZ YOK"
10 yıllık görev süreleri boyunca hesap veremeyecekleri işlemelerinin bulunmadığını belirten Fakıbaba, "14-15 Mart tarihinde basın açıklaması yaparak 10 yılın hesabını halka vereceğiz. Tüm halkımız ve basın mensuplarımız davetlidir" diye konuştu.