O bölge IŞİD'den geri alındı

O bölge IŞİD'den geri alındı

Irak'ın Salahaddin kentine bağlı Duluiyye kasabasının IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplardan geri aldığı belirtildi.

AA'ya konuşan bölgenin kanaat önderlerinden Gazvan el-Ceburi, bir süre önce IŞİD ve destekçisi silahlı güçler tarafından kontrol altına alınan Duluiyye kasabasının El-Cevari, El-Hazrec ve El-Cebur aşiretleri ile yerel polisin desteğiyle "kurtarıldığını" ifade etti.

Duluiyye kasabası sakinlerinden Mihned Hamis de terör örgütü IŞİD ile yerel silahlı militanların oluşturduğu güçlerin kasabadan çekilmesinin ardından halkın sokaklarda sevinç gösterileri yaptığını söyledi.

Çoğunluğunu Sünnilerin oluşturduğu Duluiyye, bir kaç gün önce çıkan çatışmaların ardından silahlı grupların kontrolüne geçmişti.

Musul'da hava saldırısı

Öte yandan Irak ordusunun, IŞİD'in kontrolündeki Musul'a düzenlediği hava saldırısında 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, orduya ait savaş uçaklarının, Musul kentinin el-Mec'mua es-Sakafiyye semtine düzenlediği saldırıda, 6 kişi yaralandı.

Saldırıda Musul Üniversitesine ait futbol sahası ve bölge elektrik idaresinin yanı sıra bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştuğu da kaydedildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA