NYT: Suud, Yemen'de Sudanlıları Savaştırıyor

NYT: Suud, Yemen'de Sudanlıları Savaştırıyor

New Tork Times'ta yer alan bilgiye göre Suudi Arabistan,Sudan'daki Darfur çatışmasından sağ kurtulan çocuklara Yemen'de çatışmaları için 10 bin dolar verdi. Yemen'de hali hazırda 14 bin Sudanlı savaşıyor.

New York Times'ta yayınlanan bir makalede yer alan bilgiye göre Suudi Arabistan Yemen'de savaşmaları için Sudanlı gençlere 10 bin dolar veriyor.

Darfur'daki çatışmada ailesinin tüm mal varlığını kaybetmesi sonucunda yoksul kalan Ahmet'in hikayesinin anlatıldığı makalede, Suudi Arabistan'ın 1.200 mil uzaktaki Yemen'de savaşması durumunda 10 bin dolar ödeyeceği teklifinde bulunduğu yer alıyor.

HENÜZ 16 YAŞINDA: TEK YOL BU

Geçtiğimiz hafta 16. doğum gününü kutlayan Ahmet konu ile ilgili verdiği röportajda, "Aileler, oğullarının savaşa katılıp para kazanmalarının hayatlarını değiştirecek tek yol olduğunu biliyorlar" dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından dünyada meydana gelmiş en kötü savaş ve insani kriz noktası olarak nitelendirilen Yemen'de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri önderliğindeki koalisyonun ablukası, 85 bin çocuğun ölümüne yol açarken 12 bin insanı açlık ile mücadele etmek zorunda bıraktı. 

YEMEN'DE 14 BİN SUDANLI

Sudanlı vekillere göre Yemen'de 14 bin Sudanlı savaşıyor ve her gün yüzlercesi ölüyor.

 

Bu Sudanlı savaşçıların tamamı, neredeyse 300 bin insanın öldürüldüğü ve yıllarca süren çatışmalar sonucunda 1,2 milyon kişinin yerinden edildiği savaşın yoksullaştırdığı Darfur bölgesinden geliyor. 

Sudanlı ekonomi danışmanı Hafız İsmail Muhammed, "İnsanların umudu yok. Yemen'de savaşmalarının nedeni Sudan'da geleceklerinin olmadığını düşünmeleri. Biz askerleri bir mal gibi ihraç ediyoruz bunun karşılığında döviz elde ediyoruz" dedi.