NYT: İsrail Hemşireyi Kasten Öldürdü

NYT: İsrail Hemşireyi Kasten Öldürdü

The New York Times gazetesi: İsrail Rezzan En-Neccar Adlı Hemşireyi Kasten Öldürdü

Amerika'da yayınlanan The New York Times gazetesi bugün yayınladığı ve geniş çaplı bir araştırmaya dayandırdığı haberinde İsrail güçlerinin, Gazze'de Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde yaralananlara gönüllü olarak acil sağlık hizmeti veren Rezzan En-Neccar adlı hemşireyi kasıtlı bir şekilde ve özellikle hedef alarak öldürdüğünü dile getirdi.

rezzanneccar

Habere göre 1 Haziran 2018 tarihinde bir İsrail askeri, gösterilerde yaralananlara gönüllü olarak acil sağlık hizmetleri veren Rezzan En-Neccar'ı hedef alarak saldırı düzenledi. O zaman İsrailli yetkililer İsrail askerlerinin gerçek mermileri son çare olarak kullandıklarını ileri sürüyorlardı. Ancak gazete yapılan araştırmanın durumun böyle olmadığını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Gazete Rezzan'ın öldürülmesinde başvurulan yöntemi tespit etmek için bin fotoğrafı gözden geçirdiğini, olayın kaydının yer aldığı videoyu tetkik ettiğini, tam hemşirenin öldürüldüğü anın görüntüsünü dondurarak üç boyutlu bir şekilde incelediğini, görgü tanıklarından 30 kişinin ve İsrailli komutanların tanıklıklarına başvurduğunu dile getirdi.

Gazete yapılan incelemelerin hemşire Rezzan'ın öldürülmesi konusunda İsrailli yetkililerin verdiği bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını ortaya koyduğunu, cinayetin kasten gerçekleştirildiğinin anlaşıldığını dile getirdi.

 

fiem