Nusra: Savaşı Lübnan’a yayacağız

Nusra: Savaşı Lübnan’a yayacağız

YDH- El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi adlı grubun lideri Ebu Muhammed Colani, yayımladığı bir ses bandı ile militanlarının Suriye-Lübnan sınırında savaşa hazırlık yaptığını belirtti ve Hizbullah’la savaşın henüz başlamadığını söyledi.

YDH- El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi adlı grubun lideri Ebu Muhammed Colani, yayımladığı bir ses bandı ile militanlarının Suriye-Lübnan sınırında savaşa hazırlık yaptığını belirtti ve Hizbullah’la savaşın henüz başlamadığını söyledi.

Colani, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Savaşı Suriye’den Lübnan içlerine, Hizbullah’ın mevzilerinin bulunduğu güneye taşımalı ve bu örgütün önemli mevzilerine saldırmalıyız ta ki böylece Suriye’ye karışmaması ve Esed rejimini savunmaması gerektiğini öğrensin.”  

İslami Cephe ile çatışma

Nusra Cephesi’nin Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kırsalında ABD tarafından ‘ılımlı’ diye nitelenen Cemal Maruf liderliğindeki Suriye Devrimciler Cephesi’nin mevzilerini ele geçirdikten sonra şimdi de Cilvegözü sınır kapısının Suriye tarafında yer alan Babul Hava’yı ele geçirmeye çalıştığı ve İslami Cephe ile savaştığı bildirildi.

Lübnan’ın Neşra haber ajansının bildirdiğine göre Batı tarafından ‘ılımlı’ diye nitelenerek silah yardımı yapılan Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi’ne ait mevzileri ele geçiren Nusra Cephesi, Sermada bölgesini ele geçirmek için İslami Cephe ile de savaşmaya başladı.

İslami Cephe, 2013 yılının kasım ayında daha önce Özgür Suriye Ordusu içinde yer alan üç örgütün Ahrar Şam liderliğindeki silahlı gruplarla yaptığı koalisyonun sonucu olarak ortaya çıkmıştı.