Nusra Cephesi'nden IŞİD'e 5 Gün Süre

Nusra Cephesi'nden IŞİD'e 5 Gün Süre

El Kaide'nin Suriye'deki kolu Nusra Cephesi Lideri Culani, IŞİD'e saldırıları durdurması ve şeriat kanunları ile yargılanmayı kabul etmesi için 5 gün süre verdi.

Suriye’de El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi Lideri Ebu Muhammed El Culani, bir yıl boyunca Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün haksız saldırılarına sabrettiklerini kaydederek, saldırıları durdurması ve şeriat kanunları ile yargılanmayı kabul etmesi için IŞİD'e 5 gün süre verdi.

Nusra Cephesi'nin Twitter sayfasında yayınlanan ve Culani’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında Culani, IŞİD'e 5 gün süre verirken, aralarında şer'i mahkeme kurulması için ses kaydının yayınlanmasından itibaren 5 gün içerisinde IŞİD'den resmi cevap beklediklerini açıkladı.

Culani, "Daha büyük bir fitne çıkmaması için bir yıl boyunca iftira ve yakıştırmalarınıza sabrettik. Siz Irak'ta yüzlerce kardeşimizin sadece bir işaret beklediğini biliyorsunuz" diyerek IŞİD'i tehdit etti.

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve Yüksek Askeri Konsey hakkında da konuşan Culani, "IŞİD’e karşı savaşmaları onları din dışı olmaktan kurtarmaz. Onların projeleri ulusal ve laik bir ordu kurmak ve İslami devlet fikrini ortadan kaldırmaktır” diye konuştu.

Culani’nin ses kaydı, El Kaide’nin eski yöneticilerinden Ebu Halid Es Suri’nin IŞİD'e bağlı bir intihar bombacısı tarafından öldürülmesinin ardından yayınlandı.