Nusra Cephesi Türkiye sınırına dayandı

Nusra Cephesi Türkiye sınırına dayandı

Nusra Cephesi, Türkiye sınırında yakın bölgede bulunan Bab el Hava kasabasını ele geçirmek için bölgeye ek kuvvetler gönderiyor

El Kaide'nin Suriye'deki kolu sayılan Nusra Cephesi, son günlerde Türkiye sınırına yakın bölgeleri ele geçirmeye başladı. Nusra Cephesi'nin son olarak, Türkiye sınırına çok yakın bölgede bulunan Bab el Hava sınır kapısını ele geçirmek için bölgeye ek kuvvetler göndermeye başladığı bildirildi. 

Nusra Cephesi'nin Bab el Hava'yı alması durumunda, Türkiye sınırının Suriye tarafını tamamen kontrolü altına alacağı belirtiliyor. Bab el Hava'nın karşısında Cilvegözü sınır kapısı bulunuyor. Bab el Hava, ABD'nin Suriye politikası konusunda da önemli bir yer olarak biliniyor. Koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı eğitmeyi planladığı ılımlı muhalif grupların Bab el Hava sınır kapısını kullanarak Suriye'ye giriş çıkış yapması planlanıyordu.

NUSRA CEPHESİ, CEBEL EZ-ZAVİYE'Yİ ELE GEÇİRDİ

Suriye'de Nusra Cephesi ile Cemal Maruf liderliğindeki "Suriye Devrimcileri Cephesi" (SDC) adlı grup arasında çıkan çatışmalar sonrasında Nusra Cephesi'nin, Cebel ez-Zaviye bölgesinin büyük kısmında kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, çok sayıda milisin SDC'den ayrılıp Nusra Cephesi ve Aksa Askerleri adlı gruba katılmasının ardından taraflar arasında çatışma çıktı.

Seküler çizgisiyle tanınan Cemal Maruf'un liderliğini yaptığı SDC, tank ve füzelerle Nusra Cephesi'nin bulunduğu köy ve kasabaları hedef almıştı. Çatışmalar sonrasında Nusra Cephesi, SDC'nin kalesi sayılan Cebel ez-Zaviye bölgesindeki köy ve kasabaların büyük kısmında kontrolü ele geçirdi. Yerel kaynaklar, Cemal Maruf ve yandaşlarının ise bölgeden uzaklaştığını aktarıyor.

Kaynaklar, İdlib kent merkezindeki Esad güçlerine yönelik operasyon başlatan Nusra Cephesi ve Aksa Askerleri adlı grupların Esad güçlerinden elde ettiği ganimet ve mühimmatlara SDC milislerinin el koymak istemesi üzerine çatışmaların çıktığını belirtiyor.