Nuri Pakdil: Ne Mutlu Müslümanım Diyene

Nuri Pakdil: Ne Mutlu Müslümanım Diyene

Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan Edebiyatçı Yazar Nuri Pakdil, 'Bizim ezeli ve ebedi ulu önderimiz Hz Muhammet'tir. Ne mutlu Müslüman'ım diyene'' dedi...

Muş Alparslan Üniversitesinde Türkiye buluşmaları kapsamında "Klas Duruş'' konulu konferans düzenledi. Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen programa, siyasiler, eğitim görevlileri, kurum temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Katılımın yoğun olması nedeniyle çok sayıda katılımcı konferansı ayakta dinlemek zorunda kaldı.

 

Konferansta konuşan Edebiyatçı Yazar Nuri Pakdil, "Bizim ezeli ve ebedi önderimiz ulu önder Hz. Muhammet'tir. Ne Mutlu Müslüman'ım diyene'' dedi. Pakdil bu cümlelerin ardından ayakta alkışlandı.

 

Katılımcılar tarafından yoğun teveccüh gören Pakdil, konferans salonuna girişi esnasında ayakta alkışlandı. Program Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ın açılış konuşmasıyla başladı. İnanç Pakdil'in eserlerinden kısa kesitler aktardı. Program Nuri Pakdil'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi, konuşmalar ve plaket takdimiyle devam etti.

 

Daha sonra sözü alan Pakdil devrimci bir sloganla seyircileri selamladı. rahatsızlı nedeniyle konuşmasını kısa kesen Padil, "Hepinizi, Anti Emperyalist, Anti Kapitalist, Anti Faşist, Anti Nazist, Anti Siyonist, en önemlisi de Türkiye özelini vurgulayan Anti Firavunist bilinçle selamlıyorum. Bizim ezeli ve ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammet'tir. Hz Muhammet'ten başka ulu önderimiz yoktur ve olmayacaktır.

 

Müslümanlar için İslam beldelerini değerli kılan etkenlere dikkat çeken Pakdil, "Biz Medine'yi, Kudüs'ü, Şam'ı Halep'i ve İstanbul'u çok seviyoruz. Sizin de bu şehirleri sevmenizi yürekten diliyorum. Kudüs'ü niçin çok seviyoruz? Ulu önder Hz. Muhammed'in Miraca çıkarken ayak bastığı en son yeryüzü parçası olduğu için seviyoruz. Kudüs'ü ilk kıblemiz olduğu için seviyoruz. İstanbul'u ise Ulu Önderimizin övdüğü ve fethini müjdelediği tek şehir olduğu için seviyoruz. Bizim sevgimizin temelinde Hz. Muhammed'in sevgisi ve bağlılığı vardır. Yaşasın ezeli ve ebedi ulu önderimiz Hz Muhammed'e olan sarsılmaz bağlılığımız. Ne Mutlu Müslüman'ım diyene'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Program soru ve cevapların ardından sona erdi.

 

 
Kaynak: Doğru Haber