Nureddin Yıldız Sözlerine Açıklık Getirdi

Nureddin Yıldız Sözlerine Açıklık Getirdi

İslam hukukunda, evlilik akdi ile fiili evlilik ayrı hususiyetlerdir.Fiili evlilik için buluğ ve rüşt şartdır." diye konuştu

İslam’a ve Müslümanlara hakaret etmeyi her defasında fırsat bilenler, 3 sene önceki 1 saatlik dersimizin 2 dakikalık bölümünü kullanarak “çocuk evliliği” üzerinden sansasyon oluşturmaktadırlar. İslam hukukunda, evlilik akdi ile fiili evlilik ayrı hususiyetlerdir.
Fiili evlilik için buluğ ve rüşt şartdır. Evlilik akdinin tarafları, buluğ ve rüşt ile beraber “hiyar’ül buluğ” hakkı çerçevesinde, fiili evliliğe geçiş veya vaz geçme hakkına her halükarda sahiptirler. Buluğ ve rüştten önce fiili evlilik caiz değildir.
RTÜK DEVREYE GİREBİLİR

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın katıldığı bir televizyon programında “küçük çocuklarla evlenebileceğini” söylemesi üzerine CHP, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nu harekete geçirme tutumu içine girdi. RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, pazartesi günü konunun RTÜK tarafından incelenmesi ve üst kurul gündemine alınması için başvuruda bulunacağını söyledi. Öztunç, kabul edilemez olarak nitelendirdiği bu sözlerin yer aldığı televizyon kanalına ceza talep edeceklerini ifade etti.