Nureddin Yıldız Hakkında Önemli Gelişme

Nureddin Yıldız Hakkında Önemli Gelişme

Nurettin Yıldız'a başlatılan linç kampanyaları kapsamında yapılan suç duyurularına takipsizlik kararı verildi. 2 yıl önce yayınlanan sohbet videosunun bir kısmı kırpılarak başlatılan linç kampanyasına destek veren CHP'li vekillerin de aralarında bulunduğu

Nurettin Yıldız aleyhinde başlatılan linç kampanyaları sonuçsuz kaldı. CHP'li vekillerin ön ayaklık ettiği ve Antalya, Kocaeli, Çorum, Ankara başta olmak üzere 10'dan fazla Baro'nun müdahil olduğu suç duyurularına takipsizlik kararı alındı.

Yeni Şafak'ın haberine göre; CHP Milletvekilleri, Aylin Nazlıaka, Nur Serter ve çeşitli sivil toplum kuruluşları "6 yaşındaki çocukla evlenilebilinir" dediği gerekçesiyle yazar Nurettin Yıldız hakkında Ankara Adliyesi’nde bireysel suç duyurusunda bulunmuştu.

"Çocuk evliliği istismardır, cımbızlayarak haber yaptılar"

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız ise, konu ile ilgili bir basın açıklaması yapmış ve şu ifadeleri kullamıştı; "Toplam 116 dersten oluşan “Kadın Fıkhı Okulu” üst başlıklı sohbet serisinin “Çocuk Evliliği İstismardır” bölümü, bazı yayın organlarınca tamamen yanlış anlaşılabilecek şekilde cımbızlanarak haber yapılmış ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Her ne kadar sohbetin devamını izleyenler ve konuyu araştıranlar, gerçeğin tamamen farklı olduğunu görmüş olsa da kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bu açıklamayı zaruri görmekteyiz"