Numan Kurtulmuş'un yeni hareketi

Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş, yeni bir siyasi hareket başlatmaya hazırlanıyor. Manevi değerlere bağlı, emperyalizme ve vahşi kapitalizme karşı, sosyal adaletçi ve özgürlükçü bir hareket...

Firavunlaşmamaya (diktatörleşmemeye), Karunlaşmamaya (kamu servetini yağmalayanlardan olmamaya), Belamlaşmamaya (dini kendi heva ve heveslerine alet edenlerin izinden gitmemeye) ant içen kadroların öncülüğünde bir hareket...

Muhalefette ve yahut iktidarda ifrat ve tefritten uzak durmayı, siyasi rakiplerini düşman gibi görmemeyi, onlarla kavga etmeden konuşmayı ve küfürleşmeden tartışmayı, taviz vermeden uzlaşmayı prensip edinenlerin hareketi...

Numan Kurtulmuş'un kendisi gibi bir hareket işte.

Hoş geliyor, sefa getiriyor.

Haddim olmayarak iki tavsiyede bulunabilir miyim?

1. Bence olaylı kongre ve iftar konusu artık kapatılmalı, komplo mağdurluğu daha fazla söz konusu edilmemeli, Erbakan Hoca ve Saadet Partisi ile hiçbir şekilde tartışmaya girilmemeli, "Bunların muhatabı, muadili, muarızı Saadet Partisi'dir" dedirtecek ve "Çakma Milli Görüş" tezviratına yol açacak bir söylem benimsenmemeli ("Milli Görüş gömleğini çıkardık" demek doğru olmaz, ama "Milli Görüş" kavramını kullanmaya devam etmek de doğru olmaz).

2. Bence parti kurmakta acele edilmemeli, 2011 seçimlerine yetişmek için iki ayak bir pabuca sokulmamalı, hareketin olgunlaşmasına zaman tanınmalı, derme-çatma bir program ve kadroyla seçmen karşısına çıkılmamalı.

Yeni hareket hayırlı olsun.

Allah utandırmasın.

KANLI PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

Boşnakları soykırımdan geçiren Sırp faşistlerinin lideri Slobodan Miloşeviç'e iltifat eden 'Boşnak kökenli Sırp' film yönetmeni Kusturitsa, Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanlığı yapmak üzere Antalya'ya gelmiş bulunuyor.

Bu Çetnik yalakasını davet edenlere ve ağırlayanlara (Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve festival organizatörlerine) yazıklar olsun, yuh olsun!

"Bosnalı sivilleri inançlarından ve Boşnak kimliklerinden ötürü katledenleri savunan bir 'sanatçı'nın 'Bizim için üst kimlik sanatçıdır' gerekçesiyle himaye edilmesi vicdanımızı acıtmaktadır" diyerek festivali boykot eden Semih Kaplanoğlu ve ekibine helâl olsun, aşk olsun!

Bu seneki Altın Portakal'a boğazları kesilen Boşnak çocuklarının kanı ve tecavüze uğrayan Boşnak kadınlarının laneti bulaşmıştır.

Kim kazanırsa Altın Portakal'ı geri çevirsin veya alıp çöpe atsın.

BÜLENT'İN MAVİ MARMARA RİSALESİ

Bülent Akyürek'in yeni kitabı "Mavi Marmara Risalesi" kitapçılarda.

Bomba gibi bir kitap (Zaten "C4"ten çıktı. Yeni bir yayınevi).

96'ncı sayfanın ikinci paragrafında şöyle diyor sevgili Bülent:

"Yeni düşler filizleniyor Anadolu'dan... Bu coğrafya gariptir... Kaçan buraya gelir, gelenler buradan dağılır, dağılanlar burada toplanır, öyle ya da böyle derbi maçı burada yapılır, yine öyle olacak. Müslümanız, yeryüzünden sorumluyuz. Farelerin kaçtığı bir gemide tövbeler ediyoruz, af yakındır inşaallah. Allah, bu ümmeti affedecek. Murad ediyoruz, yardım dileniyoruz. Tüm evreni bir ayete sığdıran Allah, cihana adaleti yine bizim elimizle dağıtmasın, inanıyorum ki olacak..."

 

 

yenişafak

Bu yazı toplam 2111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar