Numan Kurtulmuş Suriye Konusunda Suç...

Numan Kurtulmuş Suriye Konusunda Suç...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 9'uncu Büyükelçiler Konferansı'nda Büyükelçilere seslendi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 9'uncu Büyükelçiler Konferansı'nda Büyükelçilere seslendi.

Kurtulmuş, "Suriye'nin bu noktaya gelmesinin temel nedenlerinden birisi, Batı dünyasının ve özellikle Obama yönetiminin elinde herhangi bir barış planının olmaması." dedi.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle;

"Batı ülkeleri değil sınırlarını tel örgüler ile örtmek, gök kubbelerini çelikten gök kubbeler ile örtseler bile ne terörün tehlikesinden ne de küresel göçün tehlikesinden kurtulamayacaklardır.

"SURİYE'NİN BU HALİNİN NEDENLERİNDEN BİRİ BATI"

Bütün dünyada barış dilini yeniden inşa etmek mecburiyetindeyiz. Batı'nın iki yüzlülükleri, tutarsızlıkları, işte Suriye politikası. Başından beri Suriye'nin bu noktaya gelmesinin temel nedenlerinden birisi, Batı dünyasının ve özellikle Obama yönetiminin elinde herhangi bir barış planının olmaması, Suriye'de Esad rejiminin nasıl dizginleneceği ve nasıl bertaraf edileceğine ilişkin programının bulunmamasıdır.

"BAŞLARINA BÜYÜK BELA SARDILAR"

Vekalet savaşları üzerinden yeni bir küresel savaş şeklinde ortaya çıkan bu savaşlara destek olan büyük güçlerin geldikleri nokta ortadadır. Biz işin içerisinde değiliz, biz askerlerimizi kaybetmiyoruz, hiç olmazsa desteklediğimiz bu terör grupları üzerinden bölgesel çıkarlarımızı maksimize edecek bir takım politikalar uygulayalım diyenlerin başlarına ne büyük bir belayı sardıklarının farkına varmaları lazım.

"HEP BERABER DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ"

Vekalet savaşlarında kullanılan bu kirli araçlar dönüp bu araçları da kullananları vurmakta ve vurmaya devam etmektedir. Bir takım terör örgütleri üzerinden sorunu çözer ve güç devşiririz demek yerine, küresel göçü ve küresel terörü sadece dönemsel bir tehdit olarak algılamak yerine bunların sorunlarını hep beraber düşünmek, sebeplerini hep beraber düşünmek ve ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz."