Nükleer Müzekereler Yeniden Başlıyor

Nükleer Müzekereler Yeniden Başlıyor

an ve ABD heyetleri arasında İran'ın nükleer programına ilişkin dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki müzakereler İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

İran ve ABD heyetleri arasında İran'ın nükleer programına ilişkin dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki müzakereler İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

President Wilson Otel'inde İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Abbas Arakçi ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Wendy Sherman arasındaki görüşmeler basına kapalı yapılıyor. Arakçi, toplantının yapıldığı President Wilson Otel'ine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

İran ve ABD dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yarın da devam edecek görüşmelerin ardından iki ülke dışişleri bakanları Cevad Zarif ile John Kerry, Cenevre'de bir araya gelecek.

Cumartesi günü dışişleri bakan yardımcıları tekrar görüşmeler yapacak. Pazar ve pazartesi ise Zarif ve Kerry'nin toplantıya dahil olması bekleniyor. Sonrasında da BM Güvenlik Konseyi üyesi ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri ile İran arasında bir görüşme öngörülüyor.

5+1 grubu ve İran arasında yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı. Nükleer görüşmelerin son resmi toplantısı İran, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakan yardımcılarının katılımıyla 29 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenmişti.