Nükleer Müzakerelerde Anlaşma Tarihi Ertelendi

Nükleer Müzakerelerde Anlaşma Tarihi Ertelendi

İran ile yürütülen nükleer müzakerelerde nihai anlaşma tarihi ikinci kez ertelendi

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ve Almanya 'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasında süren nükleer müzakerelerde nihai anlaşma için hedef tarihin ikinci kez ertelendiğini söyledi.

Mogherini, "Çözülmesi gereken son birkaç zor konu kaldı" dedi ve müzakerelerin birkaç gün daha süreceğini duyurdu. Bakanlardan bir kısmının müzakerelerden ayrılabileceğini belirten Mogherini, "Ancak dönmeye hazır olacaklar" dedi.

LAVROV: ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Viyana'da bugün devam eden İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerde uzlaşma sağlanamadığını söyledi. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise müzakerelerin birkaç gün daha devam edeceğini açıkladı.

Rus bakan Lavrov, görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ancak çözüm bekleyen birkaç konunun bulunduğunu kaydetti.

Lavrov, İran'ın nükleer programının askeri boyutu ile ilgili maddesi üzerinde tarafların uzlaşmaya vardığını ve İran'a uygulanan silah ambargosunu en kısa sürede kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

İran ile müzakerelerde kısa süre içinde uzlaşma sağlanabileceğini de belirten Rus bakan, görüşmeler için yeni bir nihai tarih belirlenmediğini ifade etti.