Nükleer Bahane, İslam Nizamı Hedefte!

Nükleer Bahane, İslam Nizamı Hedefte!

İran İslam Cumhuriyeti Maslahat Meclisi üyesi olan Said Celili, Batı'nın İran ile olan asıl sorunun Nükleer meselesi olmadığını söyledi...

Batı’nın İran konusundaki endişesinin İran’ın sahip olduğu santrifüj sayısı olmadığını dile getiren Said Celili, Batılı güçlerin asıl derdinin İran’da hakim olan İslam düzeni olduğuna dikkat çekti.

Pazar günü yaptığı konuşmada Said Celili, Batı dünyasının öngördüğü hayat tarzının uygulamada hiçbir gerçekliği olmadığını belirtirken, liberal Batılı anlayışın adil bir düzen kurmaktan çok uzak olduğunu söyledi ve Batılıların İslam nizamının bu açığı kapatmaya uygun bir yapıda olduğunu çoktan fark ettiğini ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti Maslahat Meclisi, üyeleri bizzat İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei tarafından atanan ve 6 Şubat 1988'de referandum ile kabul edilen anayasaya göre halk meclisi ile Anayasayı koruma meclisi arasında doğan anlaşmazlıkları giderme çalışması yapan bir meclis. Bu meclisin hedefi, İslam nizamının devamını sağlayıcı nitelikteki maslahatların şer'i hükümlere uygun şekilde uygulanmasını sağlamak.
isra haber