Nuceba Genel Sekreteri: Bölge ABD'den Temizlenmeli

Nuceba Genel Sekreteri: Bölge ABD'den Temizlenmeli

Nuceba Genel Sekreteri Kaabi: Bölge Amerikalılardan temizlenmeli

Irak'ın Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem Kaabi, Kudüs Gücü'nün eski Komutanı Kasım Süleymani'ye yönelik korkakça suikastin en düşük intikamı, bölgenin Amerikalılardan temizlenmesi olacağını belirtti.

Irak'ın Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem Kaabi, Tahran'da düzenlenen 4. Uluslararası direniş cephesi ve güvenlik şehitleri kongresinde yaptığı konuşmada yabancıların birçok kez Irak'ın milli egemenliğini ihlal ettiklerini ve kaynaklarını yağmaladıklarını belirterek, direniş ekseni tehditten korkmadığını ve yabancı güçleri Irak'tan atmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kaabi, Kasım Süleymani'nin terörle mücadelede Irak'a büyük yardımları olduğunu belirterek, Irak'ın İran'ı vekaleten ABD ile savaştığı iddiasını da reddetti. Kaabi, düşman bu tür telkinlerle kamuoyunu yıkıcı faaliyetlerinden saptırmaya çalıştığını vurguladı.

General Kasım Süleymani'den bir anıyı paylaşan Kaabi şöyle dedi:

“Şehit Süleymani Amerikalıların çok yüzsüz olduğunu belirterek şöyle demişti: ‘Amerikalılar mesaj göndermiş, eğer ganimetleri bizimle paylaşırsanız, sizin Irak'ta varlığınıza itirazımız olmayacak, tabi birbirimizin çıkarlarına dokutmamalıyız', demişler.”