NSA'ya takip için radyo dalgaları yeterli

NSA'ya takip için radyo dalgaları yeterli

NSA, gizli görevler için oldukça eski bir tekniği kullanıyor.

2013 yılına damgasını vuran NSA Skandalları bitmek bilmiyor. Komplo teorileri gibi gözüken haberlerin, doğruluğu ortaya çıktıkça herkes şunu düşünmeye başladı: Acaba güvende miyim?

RADYO DALGALARI İLE BİLGİ TOPLANIYOR İDDİASI

Sonuçta NSA’nın çalışmaları ABD’yi kapsıyor. Ancak kıtalararası çalışmaların da olabileceği üzerinde durmak gerekiyor. Bu görüşü destekleyen yeni bir haber sızdırıldı.  NSA, gizli görevler için oldukça eski bir tekniği kullanıyor. Radyo dalgaları kullanılarak, internete bağlantısı olmayan bilgisayarlara ulaşım sağlanıyor. Radyo dalgalarıyla, birçok bilgiyi elde ettikleri söyleniyor.

İNTERNETİ OLMAYAN BİRÇOK BİLGİSAYAR VAR

İnternete bağlı olmayan bilgisayar mı kaldı, dediğinizi duyar gibiyim. Evet, halen internet bağlantısından yoksun bilgisayarlar var. Çeşitli evrak düzenlemeleri, depolama alanı ya da programlama için kullanılabiliyorlar. Elbette dünya üzerinde interneti olmayan birçok bölge var. Bu da yukarıdaki soruyu akıllara getiriyor. NSA, interneti olmayan bölgelerdeki bilgisayarların bilgilerini radyo dalgaları ile çalıyor mu?

APPLE KULLANICILARININ BİLGİLERİ ÇALINMIŞTI

Son olarak DROPOUTJEEP adı verilen bir iPhone yazılımı ile Apple kullanıcılarının bilgilerinin çalındığı ortaya çıkarılmıştı. Apple her ne kadar bundan haberinin olmadığını söylese de, NSA’nın gücünü düşündüğümüzde yapıbileceklerinin sınırsız olduğunu artık biliyoruz. Dünya üzerinde milyonlarca iPhone kullanıcısının olması da, toplanan bilgilerin sayısını artırıyor.

ESKİ BİR YÖNTEM

Radyo dalgalarını kullanarak, elektronik cihazlardan bilgi çalmak yeni bir teknik değil. Son yıllardaki teknolojik gelişmeleri de hesaba katarsak, oldukça kolay olduğunu görebiliriz. Nightstand adı verilen röle istasyonları, 12 Km yarıçağındaki bir alana radyo dalgaları yayabiliyor. Böylece cihazlardan bilgi çalınabiliyor