Nokta Dergisi'nin İki Yöneticisi, Darbe Suçlaması İle Tutuklandı

Nokta Dergisi'nin İki Yöneticisi, Darbe Suçlaması İle Tutuklandı

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı işleri Müdürü Murat Çapan tutuklandı. Mahkeme gazetecileri cezası müebbet hapis gerektiren "darbe" iddiası ile tutukladı.

Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murak Çapan tutuklandı.

İKİ YÖNETİCİ ADLİYEYE SEVK EDİDİ

Nokta Dergisi'nin dün piyasaya çıkan sayısı hakkında savcılık toplatma kararı verdi. Öte yandan, derginin iki yöneticisi için de gözaltı kararı verildi. Polisin dün dergi binasında gözaltına alındığı iki yönetici bugün adliyeye sevkedildi.

CEZA HAKİMLİĞİ TARAFINDAN TUTUKLANDILAR

Savcılık soruşturması sonrası Güven ve Çapan, tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevkedildi. Her iki isim de çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

SAVCI TAHRİKTEN SEVK ETTİ, MAHKEME HÜKÜMETİ ORTADAN KALDIRMAYA TEŞEBBÜSTEN TUTUKLADI

Soruşturma savcısı iki gazeteciyi TCK'nın 214 nolu maddesinden tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti. Bu madde "Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü içeriyor.

Mahkeme hakimi ise gazetecileri TCK 311-1'den tutukladı. Bu ceza maddesi "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarını" kapsıyor. Ve cezası müübet hapis gerektiriyor.

İŞTE O CEZA MADDELERİ

MADDE 214. - (1) Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silâhlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik eden kişi, onbeş yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Tahrik konusu suçların işlenmesi hâlinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır.

MADDE 311. - (1) Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılırlar.

(2) Bu suçun işlenmesi sırasında başka suçların işlenmesi hâlinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ilgili hükümlere göre cezaya hükmolunur.