Nijerya'da Müslümanlara  Sert Müdahale

Nijerya'da Müslümanlara Sert Müdahale

Haber kaynakları polis kuvvetlerinin Abuca’da Şeyh Zakzaki’yi destekleyenlere sert müdahalede bulunduğunu açıkladı.

Nijerya polisi sözcüsü, Nijerya İslami Direniş Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’yi destekleyen en az 115 kişinin tutuklandığını açıkladı.


Abuca polisi, düzenledikleri yürüyüş ve protestolarla liderlerinin serbest bırakılmasını isteyen Şeyh Zakzaki taraftarlarına sert müdahalede bulundu.


Sosyal ağlarda yayınlanan resimler, polisin Şeyh Zakzaki’yi destekleyenlere karşı tomalarla ve göz yaşartıcı gazla saldırdığını göstermektedir.


Abuca polisi sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Zakzaki yanlısı 115 kişi polis tarafından tutuklandı."


Ayrıca sözcü, Şeyh Zakzaki taraftarlarının polis araçlarına, trafik barikatlarına ve bazı mağazalara saldırdığını ve 22 polisin yaralanmasına neden olduğunu iddia etti.


Polis sözcüsü bu iddialarda bulunurken, Nijerya İslami Hareketi Sözcüsü İbrahim Musa, Fransa Haber Ajansına verdiği röportajda bir haftadır süren protestoları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, stoma ve gerçek mermi kullanıldığını ve bu olaylar neticesinde otuz kişinin yaralandığını ve yaklaşık iki yüz kişinin de tutuklandığını açıkladı.


İbrahim Musa, bu hareketin üyelerinden birinin durumunun ağır olduğunu ve kafatasının kırıldığını belirterek, Şeyh Zakzaki serbest bırakılıncaya kadar protestoların devam edeceğini açıkladı ve şunları söyledi:


"Güvenlik güçlerinin ve polisin baskı eylemleri bizi, Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılması konusundaki yasal hakkımızı talep etmekten alıkoyamayacaktır ve bu faaliyetler, Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılması yönündeki talebimiz hükümet tarafından yerine getirilinceye kadar devam edecektir."

 


Kaynak : Tesnim