Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 20 ölü

Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 20 ölü

Nijerya'nın Borno eyaletindeki Amoya köyüne Ülkenin kuzeyindeki bir köye düzenlenen silahlı saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya’daki Boko Haram militanları olduğu sanılan kişilerce Borno eyaletindeki bir köye düzenlene saldırıda 20 kişi öldü.

AA’ya konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen askeri yetkili, Borno eyaletinin güneyindeki Kamuyya toplumunu hedef alan saldırıyı düzenleyen militanların daha önce de köylüleri tehdit ettiğini söyledi.

Kendilerini Boko Haram militanı olarak tanıtan kişilerin, daha önce de köye gelerek, para istediklerini ve tekrar dönerek saldırı yapma tehdidinde bulunduklarının köylülerden öğrenildiğini belirten yetkili, “Ne yazık ki köylüler tehdit konusunda güvenlik güçlerini uyarmadılar ve köye dönen Boko Haram militanları 20 kişiyi öldürdü” dedi.

AA’ya bilgi veren köy sakinleri dün sabah saatlerinde köye saldırı düzenleyen saldırganların önlerine gelene ateş açtıklarını kaydetti. Bala Illia adlı bir köy sakini yüzlerce köylünün saldırının ardından saldırganların tekrar döneceği korkusuyla çalılıklara kaçtığını söyledi.

Biu yerel yönetimine bağlı olan Kamuyya, 22 Mayıs’ta da benzer bir saldırının hedefi olmuştu. Biu, Boko Haram militanlarının geçen ay çok sayıda kız öğrenciyi kaçırdığı Chibok ile aynı sınırı paylaşıyor.

Boko Haram militanlarının son iki hafta içinde düzenlediği saldırılarda sadece Borno eyaletinde 150’den fazla kişi hayatını kaybetti.

SABAH