Nihat Hatipoğlu'nun milyonlarca liralık oteli imara aykırı iddiası

Nihat Hatipoğlu'nun milyonlarca liralık oteli imara aykırı iddiası

Sultanahmet’teki oteline kaçak kat çıktığı iddia edilen Nihat Hatipoğlu’nun, otel binasının hemen yanındaki kamuya ait bir alanı da üstüne geçirdiği öne sürüldü.

Taraf gazetesinden Ayfer Çalkıran’ın haberine göre, Nihat Hatipoğlu’nun Sultanahmet’te 4.5 milyon liraya aldığı bina üç yıllık çalışmanın ardından 2012’de Aya Sultan Otel adıyla hizmete açıldı. İmar planlarına göre, yüksekliği 12.5 metreyi geçemeyecek bina, inşaat tamamlandığında 15.5 metreye ulaştı ve bu “yeni kat” imar planlarına aykırıydı.

Açılıştan bir yıl sonra otelin hemen arkasında bulunan binayı yine 4.5 milyona satın alan Hatipoğlu, iki bina arasında bulunan kamuya ait alanı da projeye dahil etti.

‘Belediye ruhsat verdiyse suç işlemiş’

Fatih Belediyesi'ndeki CHP’li Meclis üyeleri, üç ay önce konuyla ilgili soru önergesi vermelerine rağmen bir cevap gelmedi. Belediye’nin ruhsat verip vermediğine ilişkin sorular cevapsız kalırken Fatih Belediyesi İmar Müdürlüğü eski çalışanı, inşaat mühendisi Harun Özüdoğru, sadece kaçak kat nedeniyle bile bu binaların usulsüz olduğunu dile getiriyor. Arkeolojik sit alanı içerisinde yer alan, 51 ada parselinde bulunan alandaki binaların, imar planlarına göre en çok 12.5 metre yüksekliğinde olabileceğine dikkat çeken Özüdoğru, böyle bir yapıya belediyenin asla ruhsat veremeyeceğini belirtiyor ve ekliyor; “Eğer ruhsat vermişse suç işlemiştir”.

‘Seni yarın gazeteden aldırmasını da bilirim’

Haberi hazırlayan Taraf Gazetesi muhabiri Ayfer Çalkıran, fotoğraf çekmek üzere otele gittiği sırada, otelin sahibi olduğunu iddia eden bir kişi tarafından, “Kız olmasaydın seni döverdim. Dua et kızsın. Sen şimdi git ben seni yarın gazeteden aldırmasını da bilirim” denilerek tehdit edildiğini söyledi.