Kozanlı Ömer'den Açıklama

Kozanlı Ömer'den Açıklama

Sabah gazetesinin Cemaat'in Emniyet'teki yapılanmasının başında olduğunu iddia ettiği Osman Hilmi Özdil, iddialarla ilgili açıklama yaptı

Oda Tv'de yer alan habere göre, Bugün Sabah gazetesinde yayınlanan ve Cemaati'in Emniyet'teki İmamı" başlığını taşıyan habere, haberde adı geçen “Kozanlı Ömer” lakaplı Osman Hilmi Özdil avukatları aracılığıyla yanıt verdi.

Sabah'ın haberine yer veren internet sitelerine gönderilen açıklamada şunlar söylendi:

“İnternet sitelerinde yapılan haber daha önce “Haliç’te Yaşayan Simonlar” isimli kitaptan alıntı alınarak yapılmış bir haber olup gerçekleri yansıtmadığı gibi gerçeğe aykırı itham ve iddialarda bulunmak suretiyle müvekkilime iftira atılmaktadır.

Hanefi Avcı’ nın kaleme aldığı kitaptaki asılsız ithamlar ve iftiralardan dolayı müvekkilim Osman Hilmi Özdil hakkında, Ankara Özel Yetkili C. Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup soruşturma sonunda müvekkil hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verilmiştir.

Kitabın yazarı Hanefi Avcı hakkında, müvekkilime hakaret ve iftira ettiği gerekçesiyle şikayetimiz üzerine Ankara Asliye Ceza Mahkemesinde yargılama yapılmış ve Hanefi Avcı, hakaret ve iftiradan dolayı suçlu bulunmuştur.

İnternet sitenizdeki haberde geçen, sık gittiği Altunizade de bulunan yer, müvekkilin lise son sınıfta okuyan oğlunun üniversite sınavlarına hazırlık amaçlı gittiği dershane olup bu dershaneye uğramasının gizemli şekilde gösterilerek kaleme alınması tamamen saptırma amaçlıdır.

Haberde müvekkilin araç kullanırken yol kenarında durduğu, ani dönüşler yaptığı şeklinde ifadelerle araba kullanması bile esrarengiz bir halde sunulmuştur. İstanbul trafiğinde bazen durursunuz, bazen ani dönüş yaparsınız. Bu durum İstanbul trafiği içinde gayet doğal olaylardır.

Yukarıda kesinleşmiş Ankara C.Başsavcılığının Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararı ve Ankara Asliye Ceza Mahkemesinin, müvekkilime yönelik hakaret ve iftira atıldığının sabit olduğuna dair kararı varken müvekkilimin kişilik haklarına açıkça saldırıda bulunulması ve iftira atılması nedeniyle, haberi yapanlar, yayınlayanlar ve diğer tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Osman Hilmi Özdil Vekili Av. Orhan Karakuş”