Erkeksen öfkeni yen!

Erkeksen öfkeni yen!

KADEM Kadın ve Demokrasi Derneği, 'kadına yönelik şiddete karşı mücadele' kapsamında toplumsal farkındalığın artacağını belirterek, herkese karşı ter türlü şiddete karşı olduklarını ve kadına yönelik yapılan şiddeti kınadıkları ifade ediyorlar.

KADEM Kadın ve Demokrasi Derneği'nin uygulamaya koyduğu etkinlik kapsamında sosyal medyada ve televizyon ekranlarında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü 'nde farkındalık oluşturmak ve bir kez daha bu çok hassas ve önemli mesele üzerine tüm dikkatleri çekme adına 'Erkeksen Öfkeni Yen!' sloganıyla yola çıktı.

Aynı doğrultuda KADEM tarafından hazırlanan kamu spotu tüm ulusal kanallarda gün boyunca yayınlanacak. Gazetelerde yayınlanan tam sayfa ilanlar, İstanbul 'un çeşitli yerlerinde asılan billboardlar, toplu taşıma araçlarındaki tutacaklar gibi pek çok farklı alanda da konu ile ilgili görsel çalışmalar yer aldı. Televizyon programlarına katılımlar gerçekleştirerek ve programlarda 'Erkeksen Öfkeni Yen!' sloganıyla hazırlanan kupalar kullanılarak konunun gündeme taşınması sağlandı.

Sosyal medya alanında da #erkeksen hashtagiyle Twitter' da gün ortasında bir çalışma gerçekleştirildi.

KADEM Kadın ve Demokrasi Derneği...

KADEM Kadın ve Demokrasi Derneği 8 Mart 2013 tarihinde kuruldu. Ülkemizin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi adına, kadınların birikimlerini, niteliklerini ve yeteneklerini verimli olarak kullanabilmeleri için, gerekli zeminlerin oluşturularak var olan demokrasimizi zenginleştirmek ve kadınlarımızın yaşamlarına katkı sağlamak KADEM'in çıkış noktasını oluşturmaktadır. Kadının ve ailenin statüsünün yükseltilmesi, kadına siyasal, sosyo- ekonomik, kültürel alanlarda katılım bilincinin aşılanması, kadın haklarını koruyarak demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak, KADEM'in öncelikli hedeflerindendir. Kadın konusunda toplumda bilinçlendirmenin artırılması, toplumsal ahlaki, manevi değerlere saygılı ortak bir bilinç ve kamuoyu oluşturulması ise KADEM'in diğer bir hedefidir.

Bu çerçevede KADEM kadınların yaşama pozitif katılımını sağlayarak, demokratik haklarının bilincinde, mevcut toplumsal, siyasal ve sosyo- ekonomik statüsünü yükseltmeğe yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek ve yaymayı amaçlamaktadır.