Başörtülü Öğretmen'i Okul'dan Atan Müdür(VİDEO)

Başörtülü Öğretmen'i Okul'dan Atan Müdür(VİDEO)

Diyarbakır`da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz, derslere başörtüsü ile girmeye çalışınca okul müdürü tarafından öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atıldı...

13 yıllık Kadriye Sevgi Yılmaz Öğretmen, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda, başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle öğrencilerinin gözleri önünde okul müdürü Zeynel Abidin Demir tarafından yaka paça dışarı atıldı. Skandal olayın sonrasını görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı muhabiri de müdürün saldırısına maruz kalarak görüntü alması engellendi.

 
Artık Derslere Başörtüsü ile Girmek İstiyorum
Başından geçenleri İlke Haber Ajansına anlatan Kadriye Sevgi Yılmaz, öğretmen olduğumdan beri derse her zaman perukla girdiğini belirterek, "Ama baktım bu böyle olmuyor ve bunun artık bitirilmesi gerektiği kanısına vardım. Artık yeter dedim ve başörtüsü ile derse girmeye karar verdim. Başörtüsü ile derse girmek istediğim gün Müdür Bey kolumdan tutup sen derse bu halde giremezsin deyip beni dışarı attı. Ben Müdür Beye buyurun hocam, tutanağınızı tutun dedim. Bende gerekli ceza neyse ona razıyım, ama Müdür Bey bana hayır tutanak tutmuyorum ve seni de kesinlikle içeri almayacağım deyip kapının önünde kollarını açıp içeriye girmeme engel oldu. Bana sen cumhuriyet kadını değilsin diyerek öğrencilerimin önünde itip dışarı çıkardı" dedi.
 
Bazı Yöneticiler Hala 28 Şubatlarda
Bir öğretmene öğrencilerinin gözleri önünde böyle davranılamayacağını ifade eden Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Memiş ise, " Hiç tasvip etmediğimiz bir olayla karşı karşıya kaldık. Başörtülü bir öğretmenimizin okul müdürü tarafından dersten çıkarılması ve bu müdürün kolluk kuvveti görevini yerinde getirmeye çalışması bu müdürün daha 28 Şubatlarda kaldığının göstergesidir. 28 Şubatın zihniyeti bugün maalesef Kayapınar`daki bu okulda bir daha hortlamıştır" ifadelerini kullandı.
 
Bir Öğretmeni Dışarı Atacak ve Basın Mensubuna Saldırı Yapacak Müdür Yetkisini Kimden Alıyor?
Bir öğretmenin öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atılmasının kabul edilecek bir davranış olmadığını belirten Memiş, " Bir müdürün başörtülü bir öğretmene sen cumhuriyet kadını değilsin demesi ve o öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atması kabul edilecek bir davranış değildir. Bu olayı duyduğumuzda, Eğitim Bir Sen yönetim kurulu olarak gelip müdür ile görüşmelerde bulunduk ama engellemelerle maruz kaldık. Okul müdürü kendi görevini unutup kolluk kuvvetliğine soyunmuş görünmektedir. Hatta olayı o kadar abarttı ki siz basın mensubu arkadaşlara bile saldırı da bulundu. Biz bu müdürün bu yetkiyi nerden aldığını merak ediyoruz" dedi.
 
Müdürün Kendisi Bile Kılık Kıyafet Yönetmeliğine Uymuyor
Müdüre görevini hatırlatmak isteriz diyen Memiş, eğer bir öğretmenin veya öğrencinin kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığı tespit edilirse onlar hakkında tutanak tutulacağını ve gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi. Bunun dışında hiçbir öğrenci veya öğretmen dersten ya da okuldan atılamaz diyen Memiş, " Buna ne bir müdürün nede bir başkasını hakkı yoktur. Müdüre kendisinin de kılık kıyafete uymadığını çünkü bıyıklarının dudaklarını kapattığını hatırlattığımız zaman müdür bize, ben müdürüm uymayabilirim diyerek kendini farklı göstermeye çalışmıştır" şeklinde konuştu.
 
Okul Müdürü Hakkında Soruşturma Açılsın
Memiş, eğer kılık kıyafet din, dil, ırk ayrımı için yapılıyorsa biz bunu etmeyeceklerini ifade ederk, "Tüm yetkilileri derhal göreve davet ediyoruz, yetkililerin bu okul müdürü hakkında acilen soruşturma açmalarını ve mağdur edilen öğretmenin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.
 
Minik Çocuklar: Biz Öğretmenimizi Çok Seviyoruz
Öğretmenlerinin mağduriyetine şahit olan minik öğrencileri ise, " Müdür öğretmenimizi gözlerimizin önünde kolundan tutup attı ve biz çok korktuk hatta bazı öğrenciler ağladı. Biz öğretmenimizi çok seviyoruz, öğretmenimizden ne istiyorlar öğretmenimize karışmasınlar. Zaten müdür çok sinirli biz ona günaydın dediğimizde bile bizi dövüyor" müdüre tepkilerini dile getirdiler.
(İLKHA)