Ahlaksız Sergi'yi Savundular(FOTO)

Ahlaksız Sergi'yi Savundular(FOTO)

Sergiyi düzenleyen İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyeleri uygulamanın sansür olduğunu savunurken, kalan fotoğrafları da toplayıp...


Ahlaksız fotoğraf sergisinde tepki gören fotoğraflar kaldırılınca sanatçı(!)lar tepki gösterip sergiyi kaldırdılar. Bunun adını sansür olarak nitelendiren sözde sanatçılar bu ahlaksız fotoğrafların kaldırılmasına anlam veremediler. Fotoğrafları site ilkelerimize ters düşütüğü için yayınlayamıyoruz. Fotoğrafların savunmasını yapan sanatçıların(!) bazı noktalarını da müstehcenliği sebebiyle yayınlayamadık.

İşte o haber:

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi'nde açılan sergideki 3 fotoğrafın bazı basın organlarında eleştirilmesi ardından yetkililerce sergiden kaldırılması sanatçıların(!) tepkisine neden oldu.



Sergiyi düzenleyen İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyeleri uygulamanın sansür olduğunu savunurken, kalan fotoğrafları da toplayıp sergiye son verdi.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) geçtiğimiz günlerde 'Aykırı' isimli fotoğraf sergisi için üyelerine çağrı yaptı. Sergiye 48 sanatçı fotoğraf gönderdi İFOD Yönetim Kurulu 33 fotoğrafı sergilemeye değer buldu. Sergi 3 Ocak'de Kültürpark'daki İzmir Sanat Merkezi'nde açıldı. Ancak, ulusal bir haber ajansı 6 Ocak'da sergideki 3 fotoğrafın dini ve toplumsal değerlere aykırı olduğunu içeren bir haberi servise koydu. İki ulusal gazete de, 8 Ocak pazar günü "Dini değerlere hakaret içeren fotoğraf sergisi Türkiye'yi ayağa kaldırdı" başlığıyla sergiyi okurlarına duyurdu. 9 Ocak pazartesi günü de belediye yetkilileri 3 fotoğrafı sergiden çıkardı.

İFOD üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi önünde bugün biraraya geldi. Tartışılan üç fotoğrafla birlikte diğer fotoğrafları da sergiden indiren İFOD üyeleri tepkilerini böyle gösterdi. İFOD Başkanı Beyhan Özdemir, şöyle dedi:

"Çeşitli basın organlarında çıkan asılsız ve kışkırtıcı haberler karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi sansür uyguladı. İFOD'un bilgisi ve isteği dışında 3 fotoğrafımız sergiden indirilerek bir odaya kapatılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri fotoğrafların kendileri tarafından sergiden kaldırıldığını ve sergide yeralmasına izin vermeyeceklerini söylediler. Böylece belediyecilik görevleri yanında sanat bilirkişiliği ve sansür kurulu görevlerinin olduğunu da bizlere göstermiş oldular. Demokrasilerde bunun adına Sansür denir."

"İFOD ÇEYREK ASIRDIR BÖYLE BİR SANSÜR GÖRMEDİ"

Daha önce yüzlerce sergi açtıklarını ve dünyanın her yerinde çeşitli fotoğraf sergilerinde yer aldıklarını söyleyen İFOD Başkanı Beyhan Özdemir, "Bu sansürün altında kalamayız. Biz fotoğraf sanatçıları olarak, hiç bir şekilde din mezhep ayrımı yapmadık zaten yapamayız. Ama fotoğraflardan bazıları birilerinin canını sıkmış. Bu sansür uygulamasını protesto etmek için Kültürpark içinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi'ndeki 'Aykırı' sergisinde yer alan fotoğrafları toplama kararı aldık" dedi.


(DHA - Eray ARPAŞİN)

Sansür Tartışması Sergiyi Kaldırttı

Sansür Tartışması Sergiyi Kaldırttı