Hacı İmad'ın Annesinin Gördüğü Rüya

Hacı İmad'ın Annesinin Gördüğü Rüya

İmad, ‘Yolculuk Mısır’a. Mısırlı gençlerin zaferi için Kahire’ye gidiyorum!’ diye cevaplıyor."...

İmad Muğniye'nin kız kardeşi Zeyneb Faize Muğniye: "Annem yaklaşık beş ay önce şöyle bir rüya gördü. Mersiye törenlerinden birinde İmad cephaneyle dolu bir kutu taşıyor. Annem bunları nereye götürdüğünü sorduğunda İmad, 'Yolculuk Mısır'a. Mısırlı gençlerin zaferi için Kahire'ye gidiyorum!' diye cevaplıyor."

Şehid İmad Muğniye'nin kısa ömrü kahramanlık ve özveri sahneleriyle doludur, her ne kadar onun hayatının tüm sahnelerine çok az kişi tamamıyla vakıfsa da. Bu büyük şehidin azametini ispat etmek için şu yeterlidir ki annesi "İmam Humeyni'nin (r) İmad'ı kendi oğlu saydığını ve İslam İnkılâbı Rehberi İmam Hamenei'nin kıyamette bu şehidin şefaatine nail olmayı umduğunu" söylediğini belirtiyor.

Şehid Muğniye'nin kardeşi Zeyneb Faize Muğniye bizimle yaptığı röportajda, Seyyid Hasan Nasrallah'ın Siyonist rejimin İslami direniş savaşçılarının eliyle yok edilmesi vaadinin İmad Muğniye'nin kahpece suikaste uğratılması operasyonu karşısında verilecek en uygun cevap olduğunu hatırlatıyor.

Zeyneb Faize kardeşinin Hüseyni çizgisinin Seyyid Hasan Nasrallah önderliğinde sürdürülmesi gerekliliğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"İmad sadece kardeş değil hepimiz için büyük bir destekçiydi. Şehadeti diğer iki kardeşimin şehadetinden sonra hepimiz için büyük bir şevke neden oldu. Fakat şehadetiyle zaten peşinde olduğu bir makama ulaştığını, izzet ve keramet elde ettiğini söylemek gerekir. Bu açıdan bakıldığında onun şehadeti bizim için bir kayıp sayılmaz.

Kardeşimin cihadi ve manevi düzeylere, hatta şehadetiyle elde ettiği makama gıbta ile bakan çok insan var. Onun çok farklı bir heybeti vardı ve hepimiz onun için özel bir iftihar ve izzet duyardık. Abi kardeş olarak, aramızdaki yirmi bir yaş farkına rağmen çok iyi bir ilişkimiz vardı. Şehadetinden önce sürekli olarak gerçek kimliğimizi belirtmekten çekiniyorduk ve benim onun kız kardeşi olduğumu çok az sayıda insan biliyordu. Fakat bugün bunun herkes farkında. İmad sağ iken canının selameti için akrabalarımızla veya başka herhangi birisiyle konuşmazdık. Bugünse büyük bir iftiharla üç şehidin, Fuad, Cihad ve İmad Muğniye'nin ve İslami direnişin tüm diğer şehidlerinin kardeşi olduğumu söylemekteyim.

Ben ve ailem Seyyid Hasan Nasrallah'ın önderliğindeki Hizbullah'ın ve Veliyy-i Emr-i Müslimin Ayetullah Seyyid Ali Hamenei'nin gölgesinde, Velayet-i Fakih'in yolundayız. Ben İmam Humeyni'nin (r) Hüseyni hareket temelinde binasını kurduğu İslam İnkılâbı'nın çocuğuyum.

Bazılarının kardeşimin intikamı için çok acele bir operasyon düzenlenmesini istemelerine şaşırıyorum. Siyonist düşman Filistin'deki varlığının İmad'ın yetiştirdiği İslami direniş savaşçıları eliyle yıkımla yüz yüze geleceğini biliyor. Bu son bizler için en iyi intikam olacaktır."

Velfecr Özel HABER/Kemal SARAL