New York'ta Yahudiler İsrail'iProtesto Etti

New York'ta Yahudiler İsrail'iProtesto Etti

Hasidik Yahudiler, New York'ta ''İsrail Kültür Yürüyüşü''nü ve İsrail hükümetini protesto etti.

Hasidik Yahudiler, New York'ta "İsrail Kültür Yürüyüşü"nü ve İsrail hükümetini protesto etti.
Geleneksel İsrail Kültür Yürüyüşü, New York'taki 5. Cadde'de düzenlendi. Binlerce İsrailli Yahudinin katıldığı yürüyüşte, bir grup Hasidik Yahudi, İsrail hükümetini ve yürüyüşü protesto etti. Hasidik Yahudiler, İsrail hükümeti aleyhine sloganlar atarak yanlarında getirdikleri Filistin bayraklarını salladı. 
Protesto hakkında bilgi veren Haham Dovid Feldman, İsrail devletinin, Yahudiler için utanç verici olduğunu ve kesinlikle Yahudileri temsil etmediğini söyledi.
Feldman, şunları kaydetti:
"İsrail'in varlığı bizler için utanç vericidir. Tanrıdan ve dinden nefret edenler tarafından kurulan bir ülke hiçbir zaman bizi temsil edemeyecektir. 67 yıldır varlığını sürdüren bu ülke aslında dinden ve tanrıdan uzak, ulusal ve maddi çıkarlar uğruna kurulmuş bir ülkedir. Üstelik Filistin'e yaptıklarından sonra bizim adımıza konuşması mümkün değildir."
Protesto sırasında zaman zaman yürüyüşe katılanlar ile Hasidik Yahudiler arasında sözlü atışmalar oldu. New York Polisi'nin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride herhangi bir olay yaşanmadı.
Kaynak : AA