New York'ta 'Müslüman Günü' Yürüyüşü

New York'ta 'Müslüman Günü' Yürüyüşü

ABD'nin New York kentinde 31. Müslüman Günü Yürüyüşü düzenlendi.

ABD'nin New York kentinde 31. Müslüman Günü Yürüyüşü düzenlendi.
Bu yılki teması "Allah ve Ülke İçin" olan ve ABD'deki Müslüman topluluklarının katılımıyla Manhattan'da yapılan yürüyüşe katılanlar, barış mesajları taşıyan pankartlar ve Müslüman ülkelerin bayraklarını taşıdı.
Yürüyüşe dünyanın birçok bölgesinden ABD'ye göç etmiş Müslümanların yanı sıra diğer dinlere mensup din adamları, New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito, Kamu Denetçisi Letitia James de katıldı.
New York Polis Teşkilatı'nda (NYPD) görevli Müslüman polislerin de katıldığı yürüyüşün ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) kalabalığın toplandığı meydanda Müslüman toplum üyelerinin iş başvurusunda bulunabilmeleri için stant açtı. FBI'ın ABD'de daha fazla Müslüman'ı işe almayı planladığı biliniyor.
Oğlu Irak'ta ABD ordusu için savaşırken öldürülen Pakistan asıllı Hızır Han, Müslüman Günü Yürüyüşü'nün "Tören Üstadı" sıfatıyla yaptığı konuşmada, ABD vatandaşı Müslümanlara kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde sandığa gitme ve her türlü şiddete karşı gelme çağrısında bulundu.
Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı Donald Trump'ı Müslüman topluma karşı ayrımcı yaklaşımından ötürü sert bir dille eleştiren Han, bu yılki seçimlerin "tarihi" öneme sahip olduğunu söyledi ve "Oyunuzu kullanırken, çoğulculuk, kapsayıcılık, kanun önünde eşitlik gibi ABD değerlerini göz önünde bulundurun" dedi.
Han, eşi Gazale Han ile Demokrat Parti kurultayına katılmış ve burada yaptığı konuşmada, Trump'ın ABD anayasasını bilmemekle, Müslümanlar, diğer azınlıklar, kadınlar, yargıçlar ve Cumhuriyetçi liderler dahil herkese saygısızlık etmekle suçlamıştı.