Netenyahu Yardım Dileniyor

Netenyahu Yardım Dileniyor

İşgalci İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgalci İsrail askerlerinin serbest bırakılması için yardım etmesini istedi.

İşgalci İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal rejimini ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la 28 Haziran Salı günü yaptığı görüşmede, İslâmî Direniş Hareketi’nin (Hamas) uluslararası hukuka aykırı bir şekilde iki sivili ve iki işgal askerinin de cesetlerini elinde tuttuğunu iddia etti.

BM Genel Sekreteri'nden Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askerlerinin serbest bırakılması için nüfuzunu kullanmasını isteyen Netanyahu, Hamas'ın “terör örgütü” olduğunu ve bir halkı yok etmek istediğini, amacının İsrail'i yok etmek olduğunu ilan ettiğini öne sürdü.

İşgal rejimi radyosu, Netanyahu ve Ban Ki-mun'un esir işgal askerlerinin aileleriyle görüşeceklerini söyledi.

Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, nisan ayı başlarında dört işgal askerini esir tuttuğunu açıklayarak, işgal rejimi bedel ödemeden askerler hakkında hiçbir bilgi vermeyeceğini duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi