Netanyahu'yu seçim korkusu sardı

Netanyahu'yu seçim korkusu sardı

İsrail'de genel seçimler başlarken koltuğunun sallandığını hisseden Netanyahu, iktidarı kaybetmemek için her yolu deniyor.

İsrail'in en uzun süre iktidarda kalan aynı zamanda en kanlı ismi olan Başbakan Binyamin Netanyahu, bugün 7:00'da başlayan seçimlerde oy kaybetmek istiyor. Koltuğunu kaybetmemek için her yola başvuran Netanyahu, en büyük vaadini 'Filistin'i yok etmek' olarak açıkladı. On binlerce Filistinlinin ölümüne sebep olan Netanyahu ayrıca yayınladığı bir mesajda, güçlü partilerden HaBayit HaYehudi Partisi'ni koalisyon kurmaya davet etti.
Seçim kampanyası çerçevesinde Doğu Kudüs'teki Har Homa Yahudi yerleşim birimini ziyaret eden Netanyahu, İsrail radyosunda yer alan habere göre, "Yeniden seçilirsem Kudüs'te binlerce yeni ev (Yahudi yerleşim yeri) inşa edeceğim ve ebedi başkentimizi (Kudüs) geliştirmeyi sürdüreceğim. Uluslararası baskıya rağmen bu yerleşim yerlerini inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.
''FİLİSTİN DEVLETİ DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK''

İsrail'in Maariv gazetesinin internet sayfası NRG'ye yaptığı açıklamada ise Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde bir Filistin devletine izin vermeyeceğini belirterek, "Benim iktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak. Kim Filistin devletinin kurulması için harekete geçer ve buralardan (Filistin toprakları) çekilmeye niyet ederse, bu toprakları İsrail'e karşı düzenlenecek radikal İslamcı terörist saldırılara terk etmiş olur" diye konuştu.

BENNETT'İ KOALİSYONA DAVET ETTİ

Sabah saatlerinde başlayan seçimde Netanyahu oyunu Kudüs'te evinin yakınındaki seçim merkezinde kullandı. Netanyahu oy vermeden önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yayımladığı mesajda, "HaBayit HaYehudi Partisi lideri Naftali Bennett'i kuracağı olası bir koalisyona" davet etti.